21 лютого КПІ ім. Ігоря Сікорського уклав Протокол про наміри щодо співпраці в сфері освіти з ядерної безпеки та захищеності зі Шведською організацією радіаційної безпеки.

Перед церемонією підписання відбулися обмін інформацією щодо діяльності організацій - учасників перемовин та обговорення напрямів і форм співпраці. Участь в обговоренні взяли менеджер проектів Управління міжнародних відносин Сарміт Андерссон Шведської організації радіаційної безпеки, експерт з питань ядерної безпеки Стік Ісааксон, проректор з міжнародних зв’язків КПІ ім. Ігоря Сікорського член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, декан теплоенергетичного факультету Євген Письменний, головний спеціаліст сектору фізичного захисту об’єктів ядерного енергетичного комплексу Департаменту ядерної енергетики та атомно-промислового комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Наталія Клос та інші.

Документ передбачає реалізацію спільних начальних і дослідницьких проектів (курси і тренінги для студентів, проведення літніх шкіл, підтримка матеріально-технічної бази КПІ ім. Ігоря Сікорського, включаючи створення науково-дослідних лабораторій, участь у вітчизняних та міжнародних заходах з питань ядерної безпеки та безпеки тощо). Конкретні програми співпраці в навчально-освітній та науково-дослідній сферах визначатимуться окремими угодами. Протоколом передбачено, що участь у деяких заходах з українського боку братиме не лише КПІ ім. Ігоря Сікорського, а й інші організації, що працюють у галузі ядерної безпеки (у таких випадках університет може брати на себе організаційне забезпечення). Крім того, проекти, за якими співпрацюватимуть учасники, можуть виходити за рамки ядерної безпеки і охоплювати питання поводження з ядерними відходами та проблеми захисту від радіаційних випромінювань та інші.

Сторони також погодилися, що, коли це буде можливо, до співпраці залучатимуться й інші університети України та Чорноморського регіону, що працюють у відповідних напрямах.

На фото: учасники перемовин і церемонії підписання

Дата події