Фестиваль для абітурієнтів КПІАбітFest знову відбувся 15 лютого в Науково-технічній бібліотеці КПІ ім. Ігоря Сікорського. Кількасот відвідувачів на всіх поверхах бібліотеки мали змогу ознайомитися з університетом та його життям, а також отримати відповіді на запитання щодо вступу до КПІ. Потенціальні абітурієнти та їхні батьки активно спілкувалися зі студентами й викладачами, знайомилися зі зразками їхньої науково-технічної творчості біля стендів факультетів та інститутів, отримували роз'яснення щодо освітніх програм, особливостей навчання і перспектив подальшого працевлаштування, організації дозвілля та умов студентського побуту тощо.

Офіційну частину фестивалю відкрив перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Юрій Якименко. Він розповів гостям про університет, його наукові школи, традиції, історію КПІ та його сьогоднішній день, а також про можливості для навчання, саморозвитку і дозвілля, що відкриваються для тих молодих людей, які оберуть його для подальшого навчання.

Докладніше про факультети та інститути, напрями підготовки в університеті розповіла в своєму виступі проректор з навчально-виховної роботи Наталія Семінська.

Про цьогорічні умови вступу й про додаткові бали до вступу докладно поінформував майбутніх абітурієнтів заступник голови Приймальної комісії Валерій Можаровський.

Активну участь у фестивалі брали студенти – вони не лише провели інформування про нього в соцмережах напередодні, але й працювали з відвідувачами біля стендів і майданчиків усіх 24 факультетів та інститутів.

"Цього разу, – розповіла Наталія Семінська, – у фестивалі взяли участь і наші партнери: компанія "Прогрестех Україна", компанія "Delfast", "Інжинірингова школа Ноосфера". Остання надала нам фінансову допомогу у проведенні заходу і планує відкриття своєї школи на базі Центру консолідації студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського з тим, щоб школярі у свій позанавчальний час мали змогу займатися технічною творчістю. Також фестиваль відвідали представники компанії "Хуавей" і "Метал Інвест". Наші партнери мали на меті довести до батьків і школярів думку про те, що спеціальності, які можна отримати в КПІ, будуть затребувані їхніми компаніями".

Про програми мобільності, стипендіальні програми, в яких можуть брати участь студенти КПІ, можливості здобути вищу освіту за програмами подвійного диплома із закордонними університетами докладно поінформувала учасників фестивалю начальниця відділу академічної мобільності університету Олеся Лубянова. Що спільного і чим відрізняються ЗНО і ДПА – про це розповіла начальниця відділу змісту природничо-математичних навчальних предметів Українського центру оцінювання якості освіти Світлана Новікова. Як підготуватися до ЗНО порадив керівник Центру тестування та моніторингу знань Інституту моніторингу якості освіти КПІ Ярослав Симчук. Завідувачка підготовчого відділу Інституту моніторингу якості освіти КПІ ім. Ігоря Сікорського Олена Соловйова присвятила свій виступ форматам підготовки на курсах. Чимало інших виступів спеціалістів, у тому числі представників окремих інститутів і факультетів, стосувалися тих чи інших характеристик професій, які міг вибирати для навчання майбутній абітурієнт.

Отже, такий формат проведення Дня відкритих дверей засвідчив свою ефективність. І, швидше за все, саме він стане стандартом організації подібних заходів і надалі.

Дата події