22 грудня 2017 року у КПІ ім. Ігоря Сікорського підписано угоду про співробітництво між університетом і ДК «Укроборонпром».

Свої підписи під документом поставили ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» академік НАН України Михайло Згуровський та Генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов.

«Сьогодні ми даємо старт проекту, який давно готували спільно з Державним концерном «Укроборонпром», Міністерством науки і освіти України, Комітетом науки і освіти Верховної Ради України, – наголосив на початку церемонії Михайло Згуровський. – Він забезпечить підготовку фахівців з управління для військово-оборонного комплексу країни».

Отож угода передбачає, передусім, організацію широкого співробітництва у справі підготовки висококваліфікованих фахівців для підприємств ДК «Укроборонпром», зокрема й відкриття у КПІ ім. Ігоря Сікорського нової магістерської програми «Управління у сфері оборонно-промислового комплексу». Крім того, планується організація спільної участі співробітників підприємств концерну та університету у виконанні інноваційних проектів для оборонної промисловості в галузі високих технологій, впровадженні нових високоефективних форм організації виробництва та реалізації наукоємної конкурентоспроможної продукції на внутрішньому і зовнішньому ринках,

Понад те, серед нових напрямів співпраці – не лише спільна підготовка фахівців в області аналізу питань підвищення якості управління об’єктами оборонної промисловості та спільна науково-інноваційна діяльність, але й організація для студентів-політехніків практик за узгодженими спеціальностями, створення на виробничій базі підприємств концерну умов для виконання студентами курсових і дипломних проектів тощо. Фахівці університету, крім того, забезпечуватимуть науково-технічну підтримку проектам, які реалізуються на базі підприємств концерну, і надаватимуть співробітникам ДК «Укроборонпром» консультаційні послуги з окремих технічних дисциплін, допомогу у вирішенні наукових проблем та організації і управління виробництвом.

Варто зауважити, що нова угода розширює напрями співробітництва, що почало активно розвиватися ще в 2014 році, і вже довело свою ефективність. Як розповів під час спілкування з журналістами після церемонії підписання Роман Романов, на підприємствах концерну використовуються розроблені київськими політехніками нові матеріали, що забезпечують підвищену бронестійкість плит для бронежилетів, спеціальні фарби і оливи для військової техніки, серійно випускається безпілотник «Spectator» тощо.

Що ж до магістерської програми, то в її межах здійснюватиметься навчання за програмами наступної вищої освіти (друга вища) керівників підприємств і структурних підрозділів ДК «Укроборонпром», а також інших підприємств усіх форм власності, які працюють задля зміцнення оборони України і є невід’ємними складовими її оборонно-промислового комплексу. У навчально-методичному та організаційному забезпеченні магістерської програми братимуть участь факультет менеджменту та маркетингу, факультет соціології і права та факультет лінгвістики університету, а також Навчально-методичний комплекс «Інститут післядипломної освіти», що працює у структурі КПІ ім. Ігоря Сікорського, і підрозділи ДК «Укроборонпром». Термін підготовки магістрів за цією спеціальністю складатиме 1 рік 4 місяці, а їх перший випуск відбудеться у 2019 році.

Дата події