21 грудня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація компанії «Alsalam Aerospace Industries» (Королівство Саудівська Аравія).

Візит відбувся за пропозицією компанії «Тucana Engineering», яка входить до Групи компаній «Progresstech», – одного зі співзасновників Спільного навчально-наукового центру імені С.П.Тимошенка КПІ ім. Ігоря Сікорського та компаній «Boeing» і «Progresstech-Ukraine», відкритого на базі Механіко-машинобудівного інституту університету.

Делегацію очолював Президент компанії «Alsalam Aerospace Industries» Яхуа Гомоуд Х Алгорабі. До її складу також входили Віце-президент компанії з бізнес-розвитку Абдулазіз Салем А Алорафі, Віце-президент з технічного обслуговування повітряних суден та виробництва Еліс Кадір, директор з розвитку Абдулазіз Салем М Альгамді та інженери Аналазі Мешарі Айед М і Нунунг Фуаді БН Яхуа Мунір. Співробітників «Alsalam Aerospace Industries» супроводжували представники «Тucana Engineering» – СЕО компанії Галя Бровко (Франція), заступник директора представництва «Тucana Engineering» в Україні Олена Лисенко та головний інженер представництва Сергій Ткаченко.

З гостями зустрілися ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський, проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, директор Механіко-машинобудівного інституту член-кореспондент НАН України Микола Бобир, заступник керівника Департаменту міжнародного співробітництва університету Сергій Шукаєв та інші.

Представники «Alsalam Aerospace Industries» і «Тucana Engineering» оглянули експозиції Державного політехнічного музею та його Відділу авіації та космонавтики ім. І.Сікорського, а також кабінет С.П.Тимошенко, в якому видатний українсько-американський вчений-механік працював на початку ХХ століття, і згаданий вище Спільний навчально-науковий центр. Нагадаємо, що цей Центр забезпечує спеціальну підготовку інженерів-механіків для роботи в авіаційній промисловості, у тому числі в компаніях «Boeing», «Progresstech», «Тucana Engineering» та інших.

Гостям було також надано загальну інформацію про програми цільової підготовки, за якими здійснюється навчання майбутніх фахівців авіаційної промисловості в Спільному навчально-науковому центрі ім. С.П.Тимошенка КПІ ім. Ігоря Сікорського та компаній «Boeing» і «Progresstech-Ukraine», та на факультетах університету, після чого відбулося обговорення форм і напрямів можливої співпраці.

На фото: гості біля пам’ятника Ігорю Сікорському

Відео: https://youtu.be/f56fY7AL3ek

Дата події