Лекція засновника відомої ІТ-компанії «VYDA», мотиваційного спікера та бізнес-тренера Акселя Хессе (Німеччина) на тему «Майбутнє починається зараз! Практичні поради, як досягти успіху» відбулася в КПІ імені Ігоря Сікорського 28 листопада.

У Великій фізичній аудиторії історичного першого корпусу університету зібралися студенти різних факультетів університету, яких об’єднала цікавість до досвіду успішного бізнесу в галузі, що розвивається нині найдинамічніше.

Лекцію свою Аксель Хессе розпочав із запитання, хто зі слухачів хотів би створити власний бізнес, і хто має мрію. І, побачивши підняті вгору руки, показав аудиторії доволі пошарпаного великого записника, з яким не розлучається вже багато років. У ньому він з 15-річного віку записує свої прагнення та бажання й час від часу звіряє з цими записами власні дії та плани. За його словами, така проста річ допомагає структурувати свої прагнення і плани їх виконання. «Це допомогло мені, і це допоможе вам!», – наголосив він.

Власне, й інші рекомендації від Акселя Хессе, були на перший погляд доволі простими, але після відвертих розповідей про прорахунки і помилки, які він робив через неврахування цих простих речей, починали видаватися не такими вже й тривіальними. Отак він розповів про травматичний досвід втрати успішної компанії, якої він позбувся через довірливість: один із інвесторів вчинив злочин, сфальшувавши банківські папери і, врешті-решт, переписавши бізнес на себе. Тож, зауважив він, починаючи нову справу, слід пересвідчитися, чи мають люди, з якими ви працюєте, такі ж само інтереси і прагнення, що й ви.

Нині він вже шість років веде бізнес в Україні, причому компанія «VYDA» – це не перший проект, який він створив на теренах нашої Батьківщини. Попередні починання успіху не мали через недооцінку засновниками необхідності досліджень реальних потреб користувачів у пропонованих інформаційних продуктах, або просто невчасними. «Якщо ви вважаєте, що ваша ідея може змінити світ, перед її впровадженням проведіть дослідження, чи потрібна вона людям», – так він завершив цей блок свого виступу.

Розповідав він і про інші речі, які обов’язково варто враховувати при організації своєї роботи. Серед них, зокрема, про необхідність використовувати потужні можливості нетворкингу, тобто вибудовування корисних для бізнесу і життя професійних стосунків за допомогою соціальних мереж. Такий інструмент спілкування з’явився порівняно недавно, але сьогодні, на думку п. Хессе, без застосування його можливостей годі й мріяти про ефективний бізнес, особливо в сфері комунікацій.

Взагалі, червоною ниткою крізь весь його виступ проходила думка про те, що створюючи будь-який бізнес, слід опиратися на ділові контакти і команду однодумців, яким можна довіряти. Глобальною валютою, з точки зору Акселя Хессе, є нині не гроші, а увага і стосунки з людьми. Водночас, допомоги від держави очікувати немає сенсу – слід спиратися на власні сили і можливості.

За традицією таких лекцій, завершився виступ Акселя Хессе відповідями на запитання слухачів. Їх було багато. Відповідаючи на одне з них, відомий бізнесмен зауважив, що розпочинаючи власну справу, варто думати не лише про те, як вона спрацює у вашій країні, але й про те, чи буде вона цікавою світу. Себто, слід розширювати свої горизонти і мислити глобальними категоріями.

А на запитання, чому для життя і бізнесу він обрав саме Київ і Україну, Аксель Хессе відповів, що він переконаний, що за кілька років Київ має всі шанси стати одним із головних світових технологічних хабів. Що всі можливості для цього українська столиця має, і що це лише питання часу і зусиль людей.

Наостанок він повідомив, що планує прочитати ще одну лекцію для київських політехніків. Відбудеться вона 14 грудня і буде присвячена технологічним питанням створення і розвитку бізнесу.

Лекція-дискусія засновника ІТ-компанії VYDA Акселя Хессе

[28.11.2017 | 16:00] Лекція-дискусія засновника ІТ-компанії VYDA Акселя Хессе "Майбутнє починається зараз! Практичні поради, як досягти успіху"

28 листопада (вт) о 16:00 у Великій фізичній аудиторії 1-го корпусу КПІ ім. Ігоря Сікорського відбудеться лекція-дискусія засновника всесвітньо відомої ІТ-компанії VYDA, мотиваційного спікера та бізнес-тренера Акселя Хессе (Німеччина) на тему "Майбутнє починається зараз! Практичні поради, як досягти успіху". За словами лектора, його аудиторія – це молодь, яка розуміє актуальність інноваційних напрямків.

У рамках лекції спікер поділиться практичним досвідом створення успішної компанії без великих капіталовкладень, дасть відповіді на запитання «Як бути успішним у світі мобільних технологій?», «Які ідеї оцінить сучасний ринок?» та багато інших. Слухачі неодмінно дізнаються, як формується ідея проекту, як знайти правильних партнерів, залучити інвесторів та розпочати бізнес, як вигідно продати компанію і, найголовніше, як уникнути помилок. Все це буде підтверджуватися історією створення та розвитку ІТ-компанії VYDA: теорія успіху, практика логічного поєднання ресурсів та досвіду, реалізація абсолютно нової ідеї.

Лекція продовжиться дискусією у вузькому колі зацікавлених. Під час дискусії з лектором можна буде особисто обговорити власні ідеї та пропозиції ІТ-проектів.

Візит лектора до України відбудеться на запрошення керівництва Університету, адже Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" підтримує прагнення студентів до розвитку інноваційного світогляду.

На захід запрошуються усі зацікавлені. ВХІД – ВІЛЬНИЙ.

Детальніше з діяльністю лектора можна ознайомитись на його веб-сайті та сторінках у соціальних мережах:

https://www.axelhesse.com/
https://www.instagram.com/axel_hesse
https://www.facebook.com/axel.hesse

Реєстрація учасників*: goo.gl/forms/aWbjLzX17BYaJuZu2
*Реєстрація необхідна для попереднього бронювання місць.
Реєстрація не є обов'язковою для участі.

Зв’язок з організаторами:
Email: bulda27[at]gmail.com
Тел: +38 (093) 184 00 25
Для ЗМІ: Якщо Вас цікавить інформаційне співробітництво у рамках заходу, зв’яжіться з нами за електронною адресою bulda27@gmail.com або телефоном +38 (093) 184 00 25

Дата події