З нагоди Дня Гідності та Свободи, що відзначається в Україні 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року), викладачі, співробітники та студенти Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» вшанували пам’ять героїв Майдану та АТО і згадали трагічні події чотирирічної давнини.

Учасники церемонії поклали квіти до пам’ятника Героям Небесної сотні біля Храму Святителя Миколи Чудотворця і згадали київських політехніків, які поклали голову за свободу Вітчизни. Це Герої України студент заочного відділення факультету соціології і права Юрій Поправка, студент заочного відділення факультету інформатики та обчислювальної техніки Сергій Бондарев і випускник Військового інституту Максим Шаповал; науковий співробітник факультету електроніки Андрій Єременко, студент Механіко-машинобудівного інституту Юрій Артюх, студент зварювального факультету Вадим Жеребило, випускник Механіко-машинобудівного інституту Володимир Кочетков-Сукач, студент факультету соціології і права Владислав Дюсов, студент факультету біотехнології та біотехніки Олександр Кондратюк, співробітник господарського відділу Михайло Федоренко.

У церемонії взяли участь перший проректор НТУУ «КПІ» академік НАН України Ю.І.Якименко, проректор з навчально-виховної роботи П.О.Киричок, голова громадської організації “Ветеран КПІ” Ю.В.Нестеренко, заступник голови профкому співробітників В.О.Корсаков та ін.

Учасники церемонії також поклали квіти до меморіальних дощок випускнику факультету інформатики та обчислювальної техніки Герою України Сергію Бондареву в корпусі №18 та студенту факультету соціології і права Герою України Юрію Поправку в корпусі №19 університету.

Декан ІХФ проф. Є.М.Панов під час покладання квітів зауважив: «Нинішні події на Сході України довго болітимуть українцям. Ми сумуємо за загиблими, співчуваємо пораненим, пам’ятатимемо подвиг героїв-політехніків. А на нинішніх студентів покладаємо значні сподівання, адже кожне наступне покоління випереджає попередників, інакше не було б прогресу».

У своєму виступі декан ФІОТ проф. О.А.Павлов назвав 21 листопада днем початку важкого шляху, окропленого кров’ю, – шляху в майбутнє, на якому нас очікує багато складнощів. Студенти поклали своє життя за щастя України, за її майбутнє. Настане час, і ми пишатимемося, що будуємо свою країну і називаємося українцями.

На завершення Ю.І.Якименко побажав молоді захищати Україну інтелектом, а не зброєю.

Дата події