17 листопада відбувся спільний правопросвітницький захід Головного територіального управління юстиції в м. Києві та Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Перед студентами-політехніками, які зібралися в залі засідань Вченої ради університету, виступили начальник Головного територіального управління юстиції в м. Києві Станіслав Куценко та радник Міністра юстиції України Юлія Сергєєва. Модератором заходу був декан факультету соціології і права Анатолій Мельниченко.

Станіслав Куценко представив аудиторії два загальнонаціональні проекти Міністерства юстиції України: правопросвітницький проект «Я маю право» і проект «Он-лайн Будинок юстиції». На другому він зупинився детально.

Отже, «Он-лайн Будинок юстиції» дозволяє у віддаленому режимі за допомогою сучасних засобів зв’язку отримати низку послуг: у разі втрати документу щодо реєстрації будь-якого акту цивільного стану одержати його повторно; зареєструвати або ліквідувати фізичну особу-підприємця; зареєструвати громадське об’єднання або засіб масової інформації; отримати дані про електронний цифровий підпис і отримати інформацію з будь-якого реєстру Мін’юсту. До цього переліку входить також послуга «Соціальний ліфт», що може бути особливо цікавою для студентів, які бажають після здобуття вищої освіти спробувати свої сили в органах юстиції: такі охочі можуть залишити своє резюме на спеціальній сторінці сайту і її буде автоматично внесено в пропозиції з заповнення вільних вакансій в системі органів юстиції.

До речі, більше зацікавитися останньою з перелічених послуг студенти зможуть після екскурсій до Головного територіального управління юстиції в м. Києві та інших органів юстиції, свою допомогу в організації яких запропонував керівництву ФСП Станіслав Куценко.

Про проект «Я маю право» докладно розповіла Юлія Сергєєва. Сутність його полягає в тому, щоб донести до громадян України інформацію про їхні права і навчити, як їх захищати у повсякденному житті. Гасло – «ЗНАЮ! ДІЮ! ЗАХИЩАЮ!». Серед іншого радник Міністра юстиції повідомила, що наступний рік в Україні оголошено Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право». А ще, враховуючи, що захід проходив у Міжнародний день студента, і те, що відбувалося все у стінах вищого навчального закладу, вона акцентувала увагу слухачів на одному з напрямів проекту, який стосується боротьби з хабарництвом у вишах. Реалізується проект у співпраці з системою надання безоплатної правової допомоги в Україні та територіальними органами юстиції за підтримки програми USAID «Нове правосуддя», БФ «Відродження» та інших міжнародних партнерів та донорів.

На фото: на трибуні Юлія Сергєєва

Дата події