Набула втілення ще одна новація Київського політехнічного – 7 листопада гала-концертом у ЦКМ стартувала Ліга сміху КПІ ім. Ігоря Сікорського. Це перший подібний проект на теренах України. Університет має багату КВНівську історію. Команди політехніків успішно виступали і у Вищій всеукраїнській лізі, і в численних фестивалях та турнірах.

Нині кращі з акторів працюють на  українському телебаченні – ведучими, сценаристами, менеджерами. На голубих екранах з'явилися нові розважальні програми, біля витоків яких стояли КВНники. Як сказав директор Ліги сміху КПІ Анатолій Хомутянський: "Усі кризис-менеджери на телебаченні вийшли з КВН. Вони вміють вирішувати завдання мінімумом засобів і в стислі терміни". Та будь-яка справа потребує оновлення – молодих імпровізаторів, нових тем і жартів. Прийшов час досвідченим гравцям поділитися досвідом з молодими і допомогти їм влитися у дружну сім'ю веселих і кмітливих.

Так виникла ідея створити університетську лігу, в якій наставниками стали зіркові випускники Київського політехнічного. Нині їх шестеро: Євген Янович – актор студії "Мамахохотала", Сергій Бриль – український ринг-анонсер, Олександр Гаєнко – провідний автор студії "Квартал 95", Анна Гресь – актриса студії "Мамахохотала", Олександр Барабошко (Krus) – відомий український блогер, Максим Неліпа – шоумен, сценарист. У цьому сезоні кожен з них вибере по дві команди та сприятиме їх зростанню – тренуватиме, виховуватиме, навчатиме. У своїх виступах команди демонструватимуть елементи шоу та надаватимуть перевагу завданням на імпровізацію, при цьому зменшиться кількість домашніх заготовок. Передбачається створення відеороликів за результатами гри.

Завдяки допомозі тренерів і формату Ліги молоді гравці зможуть набути ігрового досвіду і продемонструвати свою майстерність на всеукраїнському рівні не за 6–8 років, як їх попередники, а роки через три-чотири. Ще до закінчення навчання вони матимуть змогу визначитися, що їх приваблює у майбутньому – сцена чи інженерна діяльність.

Як зазначив один із тренерів: "Не скористатися можливостями, які надає Ліга, значить зупинитися у своєму розвитку. В нинішніх реаліях така зупинка означає стрибок назад. Не бійтеся нових доріг. Гра не лише розважає, а й розвиває". Його доповнює інший: "На жарти, викладені в Інстаграм, отримуємо лише схвальні лайки, а виступи на сцені приносять емоційне задоволення від спілкування з глядачами". Головний редактор Ліги – Володимир Борисов – у новому сезоні очікує на оригінальні жарти, що свідчитимуть про інтелект команди та не викликатимуть відторгнення.

"Дерзайте, – запрошують тренери. – А ми допоможемо".

Ліга сміху КПІ відкрилася за підтримки студії "Квартал 95" та компанії "Drive Production". У першому сезоні участь братимуть виключно команди з КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Ліга Сміху – Ліга Сміху КПІ

[07.11.2017 | 19:00] Перша гра Ліги Сміху КПІ

В Україні, за підтримки студії «Квартал 95», відкривається перша студентська Ліга Сміху – Ліга Сміху КПІ.

Наш університет має давні традиції у сфері гумору. Багато років в КПІ ім. Ігоря Сікорського функціонувала «Ліга КВН КПІ», яка відкривала нові таланти та запалювала зірки. Збірні команди КВН КПІ грали у Вищій Лізі КВН (м. Москва), Прем’єр-лізі КВН (м. Москва), Вищій Українській Лізі КВН (м. Київ) та захищали честь університету як на українській, так і на міжнародній арені. Молодіжний рух, що сформувався навколо КВН в нашому університеті, давав студентам можливість розвивати свої творчі здібності та реалізовувати себе. Зараз в Україні сформувався новий потужний молодіжний рух – Ліга Сміху і КПІ ім. Ігоря Сікорського не може залишатися осторонь.

Ліга Сміху КПІ – це можливість для студентів розвивати свою кмітливість, інтелектуальні здібності, комунікативні навички та креативність.

Перша гра сезону відбудеться 7-го листопада у залі ЦКМ КПІ ім. Ігоря Сікорського.

На цій грі шість зіркових тренерів (випускників КПІ) оберуть собі 12-ть команд на сезон.
Запрошуємо усіх на Першу гру Ліги Сміху КПІ. Буде весело!

Дата події