11 вересня 2017 р. КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала представницька делегація університету Ханьянг (Республіка Корея).

До її складу входили керівники університету Ханьянг, які відповідають за низку напрямів його роботи. Очолював делегацію Президент університету Янг Му Лі. Разом з освітянами до КПІ ім. Ігоря Сікорського завітали Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея Лі Янг Гу, директор Корейського освітнього центру в Україні Ю Сенг Бім та інші.

Заснований у 1939 році університет Ханьянг є одним із найпрестижніших навчальних закладів Південної Кореї. До того ж, і одним з найбільших: нині в двох його кампусах навчаються понад 34 тисячі студентів. Університет Ханьянг за версією рейтингу QS World University Ranking входить до числа двохсот кращих університетів світу.

Візит представників вищої освіти Південної Кореї до КПІ ім. Ігоря Сікорського – це один із результатів домовленостей, досягнутих між керівництвом КПІ ім. Ігоря Сікорського та представниками Південної Кореї під час П’ятого економічного форуму «Україна-Корея», що проходив в університеті наприкінці липня цього року. КПІ ім. Ігоря Сікорського планує нині розширювати діяльність свого Українсько-Корейського центру: на його базі буде створено Українсько-Корейський центр освіти, науки та інновацій (до речі, одним із ініціаторів створення такої структури є посол Республіки Корея Лі Янг Гу). Цей Центр має стати містком між двома країнами для розширення двостороннього співробітництва. Тож візит делегації університету Ханьянг – це візит потужного потенційного партнера нового Центра.

Після ознайомлення з університетським кампусом та експозицією Державного політехнічного музею України при КПІ ім. Ігоря Сікорського гості зустрілися з керівництвом КПІ ім. Ігоря Сікорського. У зустрічі взяли участь ректор університету академік НАН України Михайло Згуровський, проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, генеральний директор Наукового парку «Київська політехніка» Володимир Гнат, директор НМК «Інститут післядипломної освіти» Інна Малюкова, начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності університету Андрій Шишолін та інші. У розмові також брали участь Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Корея Олександр Горін з дружиною та радник Першого віце-прем’єр-міністра України - Міністра економічного розвитку і торгівлі України Андрій Бірюков.

Презентацію КПІ імені Ігоря Сікорського та концепції створення Українсько-Корейського центру освіти, науки та інновації зробив для представників університету Ханьянг Сергій Сидоренко. Володимир Гнат надав їм відомості про Інноваційне середовище КПІ ім. Ігоря Сікорського «POLYTECO SCIENCE CITY» й Стартап-школу «Sikorsky Challenge», а також про найуспішніші розробки київських політехніків останнього часу. У свою чергу, представники університету Ханьянг показали учасникам зустрічі відеофільм про свій навчальний заклад.

Після обміну інформацією відбулося обговорення можливостей і формату співпраці обох університетів. Насамкінець учасники зустрічі домовилися в дистанційному режимі підготувати текст меморандуму, в якому мають бути визначені загальні принципи і напрями співпраці, й ближчим часом вийти на його підписання. А після цього розпочати роботу над додатками до цього документу з визначенням конкретних умов і спільних проектів.

Но фото: учасники зустрічі біля пам’ятника Євгену Патону

Дата події