4 вересня відбулося урочисте відкриття реконструйованого і оновленого фонтану на Музейній площі КПІ ім. Ігоря Сікорського перед пам’ятником професору КПІ академіку Євгену Патону.

Відновлення фонтану здійснено цього літа коштом Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України та Студентської профспілкової асоціації м. Києва. Розробку дизайну та конструкції здійснили провідний архітектор КПІ ім. Ігоря Сікорського Станіслав Снежкін, головний інженер підприємства «Любава» (м. Коростишів) Дмитро Яремчук та заступник проректора з наукової роботи Віталій Котовський. Монтажні роботи виконали працівники підприємства «Любава» та співробітники департаменту адміністративно-господарської роботи під загальним керівництвом проректора з адміністративно-господарської роботи Петра Ковальова.

Виступаючи на відкритті, ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський зауважив, що традиції меценатів, закладені в перші роки існування університету, відроджуються в наші часи і нагадав про об’єкти, що завдяки підтримці небайдужих людей зросли на території університетського кампуса впродовж останнього десятиліття. Одним із таких об’єктів віднині є й фонтан, що прикрасив Музейну площу.

На відкритті виступив також голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь. Він наголосив, що університет має бути центром, у якому і навколо якого вирує життя, тож запросив меценатів підтримувати КПІ імені Ігоря Сікорського та його починання.

На фото: учасники церемонії відкриття біля оновленого фонтана

Дата події