КПІ ім. Ігоря Сікорського обійняв першу сходинку Національного академічного рейтингу «ТОП-200 Україна» 2017.

Головними критеріями при визначенні переможців цього року стали інноваційність і суспільна затребуваність університетів. Адже в сучасних умовах на перше за важливістю місце виходять реальні інноваційні досягнення університетів, завдяки яким забезпечується їхній внесок у суспільний прогрес, а також середньострокові та довгострокові перспективи їхнього розвитку. Отож команда національного рейтингу "Топ 200 Україна" провела чергове оцінювання діяльності університетів України за останній рік і обрахувала їх інтегральний рейтинг з використанням впровадженого у 2016 році критерію «Інноваційна діяльність університетів».

Найвище міжнародна спостережна рада рейтингу "Топ 200 Україна" оцінила такі три досягнення світового рівня університетів України:

1. Створення і виведення в космос другого університетського наносупутника "PolyITAN 2" (КПІ їм. Ігоря Сікорського);

2. Перемога команди "Білих хакерів" у серії з 60 світових змагань 2016 року з кібербезпеки (КПІ їм. Ігоря Сікорського);

3. Отримання математиком Мариною В’язовською престижної «Премії Салема 2016» за розв'язання задачі найщільнішого пакування куль у 8- та 24-вимірних просторах із використанням методів модульних форм (КНУ ім. Тараса Шевченка).

За сукупністю вказаних критеріальних вимог одноосібним переможцем рейтингу "Топ 200 Україна" 2017 став Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут ім Ігоря Сікорського". Міжнародна спостережна рада рейтингу "Топ 200 Україна" визнала, що КПІ ім. Ігоря Сікорського створив і розвинув потужну інноваційну екосистему "Sikorsky Challenge", вивів на ринки набагато більше стартапів, ніж решта університетів України, продав найбільше ліцензій на винаходи, впровадив найбільше проектів в систему оборони України. Тож у порівнянні з 2016 роком він збільшив відрив від решти українських університетів. Нині випускники КПІ ім. Ігоря Сікорського є найбільш затребуваними великими міжнародними і національними високотехнологічними компаніями.

Друге і третє місця посіли відповідно КНУ ім. Тараса Шевченка та ХНУ ім. В.Н. Каразіна. Вони мають найбільше з-поміж інших університетів України бюджетне фінансування наукових досліджень, високі індекси цитованості за системами Scopus та Web of Science, високий рівень затребуваності їх випускників ринком праці, особливо в секторі державного управління

До першої десятки національного рейтингу також увійшли Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", Національний університет "Львівська політехніка", Національний гірничий університет, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Національний університет біоресурсів і природокористування України, Львівський національний університет імені Івана Франка та Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана.

За матеріалами сайту Євро Освіта (http://www.euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5209)

Дата події