Алея сакур, яка з нагоди відзначення Року Японії в Україні нещодавно з’явилася на території кампусу КПІ ім. Ігоря Сікорського, 19 квітня збагатилася ще шістьма деревцями.

Кожне з них можна назвати іменним, адже придбали і посадили їх конкретні люди та організації. Одне посадив ректор університету академік НАН України Михайло Згуровський, друге – перший проректор академік НАН України Юрій Якименко, третє – від імені Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України її голова Олександр Яцунь, четверте – член Наглядової ради КПІ ім. Ігоря Сікорського Богдан Андрійцев, п’яте – від імені членів профспілки співробітників університету голова профкому Віталій Молчанов, шосте – співробітники Українсько-Японського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Отож тепер алея налічує 16 сакур. Утім ставити крапку на справі прикрашання університетського кампусу декоративними японськими вишнями, швидше за все, ще зарано. «На цьому ми не закінчуємо й будемо визначатися, де ще на території нашого університету є куточки, які можна було б прикрасити цими чудовими деревами», – зауважив Михайло Згуровський.

Відомо, що сакури – це один із головних символів Японії. Дерева і квіти сакури зображують на гравюрах і картинах, їх вишивають на одязі, їм присвячують вірші та пісні, їх зображеннями прикрашають посуд. З 1992 року в цій країні навіть відзначають День цвітіння сакури. Можливо, таке ж свято, але, звісно, значно менше за масштабами, за два-три роки відзначатиме і КПІ ім. Ігоря Сікорського. Бо сакура з її ніжними рожевими квітами захоплює людей незалежно від того де вона росте.

На фото: учасники висадки нових дерев на Алеї сакур

Дата події