18 квітня в КПІ ім. Ігоря Сікорського розпочала роботу 37-а Міжнародна конференція «Електроніка та нанотехнології (ELNANO-2017)».

Засновано її у 1980 році за ініціативи відомого вченого у галузі теорії електронних кіл професора КПІ Віталія Сігорського. З 2003 року конференція проходить за підтримки Інституту інженерів з електротехніки та електроніки (The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) – надзвичайно шанованого у світі професійно-технічного товариства, що об’єднує понад 400 тисяч науковців з 160 країн.

Уже традиційно цього року організаторами конференції виступили КПІ ім. Ігоря Сікорського, Інститут інженерів з електротехніки та електроніки (IEEE), а також Інститут фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова Національної академії наук України та Національний авіаційний університет. У стінах Київської політехніки ELNANO проходить у двадцять шостий раз.

У вітальному слові до учасників конференції «ELNANO-2016» перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського» академік НАН України Юрій Якименко повідомив, що цього року конференція зібрала в стінах університету відомих дослідників і наукову молодь з 19 країн – Вірменії, Австралії, Бельгії, Канади, Чехії, Франції, Італії, Південної Кореї, Лівії, Литви, Мексики, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Росії, Іспанії, Туреччини, Сполучених Штатів Америки та України – всього близько 300 учасників. На їх розгляд винесено 110 доповідей, які будуть надруковані в збірці її праць.

Конференція проходитиме у форматі пленарних засідань та по трьох секціях: «Мікро- та наноелектроніка», «Біомедична електроніка та обробка сигналів» (з підсекцією «Цифрові технології рентгеноскопії»), «Електронні системи».

«ELNANO-2017» працюватиме до 20 квітня.

На фото: конференцію відкриває перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Юрій Якименко

Дата події