22 березня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася відкрита студентська олімпіада з математики. Цей захід щороку проводить колектив кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей у рамках першого етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з математики для студентів вищих навчальних закладів.

У цьому році в олімпіаді взяли участь близько 250 студентів різних курсів з 16 факультетів та інститутів університету. Найбільш численні команди представили факультет інформатики та обчислювальної техніки, Інститут прикладного системного аналізу та Інститут спеціального зв'язку та захисту інформації.

Як і кожного року, олімпіада проводилася у двох категоріях для студентів першого і старших курсів. Серед студентів першого курсу найкращий результат показав Олександр Мішин (ФІОТ, гр. ІТ-61), другими стали Олександр Реденський (ФІОТ, гр. ІТ-62) та Антон Миронюк (ФІОТ, гр. ІП-62), третє місце посіли Владислав Клибанівський (ФАКС, гр. ВЛ-62), Марина Печена (ФІОТ, гр. ІП-62), Данило Литвинчук (ФІОТ, гр. ІП-62), Ярослав Таранов (ІПСА, гр. КА-61), Ілля Бусов (ФІОТ, гр. ІС-61) та Віталій Павленко (ФІОТ, гр. ІП-62). На старших курсах перше місце здобула Катерина Матвіїв (ІПСА, гр. КА-31), другий результат показала Катерина Люкіна (ФМФ, гр. ОМ-31), а третє місце поділили В'ячеслав Комісаренко  (ІПСА, гр. КА-31) та Олександр Колеснік (ФМФ, гр. ОМ-42).

Колектив кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей протягом багатьох років успішно займається організацією математичних олімпіад у нашому університеті та підготовкою талановитої студентської молоді до математичних змагань різних рівнів. На кафедрі діє студентський гурток "Нестандартні та олімпіадні задачі алгебри та аналізу". Заняття проводяться окремо для студентів першого та старших курсів. Учасники гуртка лише за останні роки більше 30 разів ставали переможцями та призерами найпрестижніших міжнародних та всеукраїнських олімпіад з математики.

11 квітня відбулося нагородження переможців та призерів олімпіади. Почесні грамоти і нагороди вручав перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Ю.І. Якименко. Він привітав лауреатів і побажав їм нових злетів та успіхів на подальших змаганнях та в науковій роботі.

Уже п'ятий рік поспіль переможці олімпіади отримують премію ім. проф. В.В. Булдигіна. Цього року її лауреатами стали студент ФІОТ Олександр Мішин і студентка ІПСА Катерина Матвіїв, які отримали почесні дипломи та пам'ятні медалі.

Результати олімпіади, завдання та розв'язки розміщено на сайті кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей matan.kpi.ua.

За інф. кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей

[22.03.2017] Відкрита олімпіада з математики в рамках першого туру Всеукраїнської олімпіади з математики для студентів ВНЗ України

У середу 22 березня 2017 року буде проведено Відкриту олімпіаду з математики КПІ ім. Ігоря Сікорського в рамках першого туру Всеукраїнської олімпіади з математики для студентів вищих навчальних закладів України. Олімпіада проходитиме у дві зміни: з 14:30 до 18:30 та з 16:15 до 20:15.

За результатами олімпіади будуть сформовані збірні команди університету для участі в другому турі Всеукраїнської олімпіади.

Запрошуються студенти всіх факультетів.
Детальніше дивіться на matan.kpi.ua.

Інф. кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей

Дата події