Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» та Науковий парк «Київська політехніка» 20 січня уклали меморандум про взаєморозуміння з українським підрозділом однієї із найвідоміших у світі корпорацій-виробників електроніки – компанією «Панасонік Україна Лтд».

Своїми підписами цей документ скріпили Генеральний директор ТОВ «Панасонік Україна Лтд» Терадзіма Кодзі та генеральний директор Наукового парку «Київська політехніка» Володимир Гнат. Від імені ректора КПІ ім. Ігоря Сікорського його парафував проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко.

Документ визначає спільні цілі та принципи партнерства. Учасники підписання домовилися, що налагоджуватимуть співпрацю у напрямах розвитку інноваційного середовища КПІ ім. Ігоря Сікорського «POLYTECO SCIENCE CITY»; реалізації спільних наукових проектів; організації пілотних проектів та демонстраційних зон для галузевих рішень, що включають новітні продукти та рішення «Панасонік» в галузі творчих технологій та дистанційного навчання; тестування обладнання з подальшою публікацією результатів тестування в галузевих науково-технічних та інформаційно-технічних журналах, а також в Інтернет-виданнях; проведення практичних семінарів для студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського і фахівців продакшн- студій та телеканалів; розробки спільних програм підвищення кваліфікації тощо.

У церемонії підписання узяли участь Перший секретар Посльства Японії в Україні Шьоко Камагата, член Наглядової ради КПІ ім. Ігоря Сікорського, Project Director «POLYTECO SCIENCE CITY» Богдан Андрійцев, представник ТОВ «Панасонік Україна Лтд» Володимир Січіков, заступник проректора з міжнародних зв’язків Ксенія Юдкова, директор Українсько-Японського Центру КПІ ім. Ігоря Сікорського Катерина Луговська, начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності департаменту міжнародного співробітництва університету Андрій Шишолін, заступник директора Механіко-машинобудівного інституту КПІ ім. Ігоря Сікорського з наукової роботи Олександр Луговський та інші.

Дата події