21 вересня в Науково-технічній бібліотеці НТУУ "КПІ імені Ігоря Сікорського" відбулося чергове зібрання із циклу культурно-мистецьких вечорів, присвячених видатним особистостям української і польської історії. Цього разу темою вечора стало життя і творча діяльність колишнього студента КПІ, видатного авіаконструктора ХХ століття Ігоря Сікорського. Підготували розповідь про Ігоря Івановича, як і завжди в цьому циклі, історик-аматор, заслужений працівник НТУУ "КПІ" Валентина Сапронова та завідувач фонду рідкісних і цінних видань НТБ університету Марина Мірошниченко.

Виступає В. СапроноваВалентина Петрівна розповіла про основні віхи біографії Ігоря Сікорського, його видатні досягнення в авіабудуванні, і, звичайно ж, зупинилася на київському періоді життя Ігоря Івановича, його навчанні і конструкторській, інженерній діяльності  в КПІ.

Уся розповідь Валентини Петрівни була вибудована на послідовності фактів і подій із життя Ігоря Сікорського і мала, на мій погляд, велике пізнавальне значення. Дохідливий і емоційний виклад Валентини Сапронової вдало доповнювався показом слайдів, що їх підготувала Марина Мірошниченко. Наприкінці вечора вдячні слухачі  оплесками вітали організаторів зібрання, а також  висловлювали сподівання на нові зустрічі.

Наступна розповідь, яка відбудеться в листопаді, буде присвячена директору КПІ в 1902–1904 рр., видатному вченому-хіміку Михайлу Коновалову.

[21.09.2016 | 15.00] Лекція "Ігор Іванович Сікорський – вихованець КПІ та видатний авіаконструктор"

21 вересня 2016 р. о 15.00 в Науково-технічній бібліотеці ім. Г. І. Денисенка (зала № 12, шостий поверх) відбудеться історично-мистецький захід із циклу "Видатні постаті польської та української історії і культури". Тема лекції: "Ігор Іванович Сікорський – вихованець КПІ та видатний авіаконструктор". Запрошуються всі бажаючі.

Дата події