Такими словами та широкою посмішкою зустріла мене 1 вересня начальник відділу організаційної роботи департаменту майнових і соціальних питань Ольга Іванова.

– Який сезон? Синоптики обіцяли ще два тижні літа. За вікном +35о, вентилятор очманів перемелювати густе повітря, а кондиціонер дзюрчить з останніх сил.

– Так-так, стояла на своєму співрозмовниця. На наші бази відпочинку почали бронювати місця на осінній сезон.  Дехто навіть з відкритою датою – коли гриби полізуть. А рибалкам так справжній рай – у спеку прохолодно, за помірної температури – не треба кутатися, та й помешкання поряд – не доведеться штовхатися у транспорті: корпуси і "Політехніка", і "Соснового" розташовані поблизу водойм.

– І ви обіцяєте додзвонювачам грибний сезон?

– Так, обширна територія "Політехніка" і соснові ліси навколо не можуть не порадувати "уловом" любителів тихого полювання.

Подумки повернулася до своїх недавніх вражень від гостин у "Політехніку", що на Київському морі. За останній рік тут відбулися помітні зміни на краще: територія доглянута, силами співробітників зробили косметичні ремонти кімнат, в холи придбали м'які меблі, встановили новий дитячий майданчик, альтанки, облаштували спуск на воду для човнів тощо. Відчувається, що у бази з'явився господар в особі директора В.А.Первачука, який працює на перспективу: отут встановимо нові вікна, а там утеплимо будівлю, почали чистити озеро, під'єднали освітлення, запустимо рибу, завеземо пісок на пляж та обсадимо узбережжя вербами і т.д.

Навідалася туди в п'ятницю, 3 липня. Відпочивальників-політехніків небагато, але чимало спортсменів-велосипедистів, які готуються до всеукраїнських змагань, та родин з малечею, що втекли зі спекотного Києва на природу. А природа дійсно чудова: стрімкі сосни перемовляються у височині, повітря таке запашне, що його, здається, можна черпати ложками. На пляжі є лежаки й шезлонги, море неглибоке, облаштовано зручні спуски до води, дно перевірили аквалангісти, чергують рятувальники. Можна взяти спортивний інвентар, пограти в теніс, футбол, баскетбол. Аж не віриться, але через багато років на територію повернулися бобри. Наслідки їхньої діяльності можна побачити вздовж узбережжя.

Зі слів директора бази, є постійний попит на якісні послуги, комфортний бюджетний відпочинок. В останні вихідні червня були повністю заселені обидва корпуси. Також можна поселитися у власних наметах. На жаль, дерев'яні будиночки, що так полюбилися політехнікам кількох поколінь, визнали непридатними до експлуатації (та й відслужили вони кілька десятків років). На території є Wi-Fi, питна вода надходить з артезіанської свердловини, вранці та ввечері гаряча вода, можна скористатися мангалом чи кострищем, працює проєктор – тож можна переглянути дитячі фільми.

Хоча не вистачає робочих рук, адже студенти перебувають на карантині, а велика територія та відповідна інфраструктура дозволяють влаштовувати різноманітні колективні заходи.

З директором розмовляли недовго, але навіть перестала рахувати дзвінки на його телефон – від співробітників та охочих забронювати місця на вихідні.

А Ольга Сергіївна продовжує: "Співробітники баз відпочинку та нашого департаменту  у літній період спрацювали дуже відповідально, з дотриманням усіх карантинних вимог. Не було зафіксовано захворювань, не надходило скарг. Тому і користуються попитом наші послуги".

Тож долучайтеся і ви до відпочинку в "Політехніку". Отримаєте нові враження й позитивні емоції.

2020-kp27 14 2020-kp27 13 2020-kp27 12
2020-kp27 11 2020-kp27 10 2020-kp27 16

Надія Ліберт