14 грудня в НТУУ «КПІ» розпочала роботу VI Міжнародна науково-практична конференція «Теоретичні та практичні проблеми в обробці матеріалів тиском і якості фахової освіти», присвячена 85-річчю створення кафедри обробки металів тиском у НТУУ «КПІ».

Окрім науковців і студентів КПІ участь у роботі конференції беруть фахівці з Індії, Росії, Польщі, 10 міст України. Заплановано 22 пленарні доповіді на та 60 доповідей на секціях. На церемонії відкриття учасників конференції привітав директор Механіко-машинобудівного інституту Національного технічного університету України "КПІ" член-кореспондент НАН України професор М. І. Бобир.

Першу доповідь на пленарному засіданні конференції було присвячено видатному механіку Олексію Антоновичу Ільюшину – радянському вченому в галузі механіки суцільних середовищ, член-кореспонденту АН СРСР, дійсному члену Академії артилерійських наук, автору праць з теорії пружності і пластичності. Її виголосив кандидат технічних наук доцент І. Г. Савчинський із Вінницького національного технічного університету. Інші доповіді торкалися суто фахових питань заявленої тематики.

Наступними днями учасники конференції працюватимуть по секціях «Теоретичні та практичні проблеми в холодному об’ємному і листовому штампуванні, а також якості фахової освіти» та «Теоретичні проблеми обробки металів тиском та практичні проблеми в гарячому об’ємному штампуванні і прокатному виробництві».

У рамках конференції буде проведено науковий семінар із заслуховування матеріалів докторських дисертацій з такої тематики:
- Дослідження і розробка процесів прокатки стрічок із порошкових матеріалів;
- Наукове обгрунтування і методика інженерно-аналітичного розрахунку і проектування гідравлічних пресів;
- Врахування еридитарних явищ в механіці конструкцій.

Конференція триватиме до 18 грудня

На фото: на трибуні директор Механіко-машинобудівного інституту Національного технічного університету України "КПІ" член-кореспондент НАН України професор Микола Бобир.

Дата події