26 листопада відбулися перші в історії університету прямі таємні вибори голів Студентської ради НТУУ "КПІ", інститутів та факультетів. Голосування тривало з 8:00 до 20:00. Про розташування виборчих дільниць було повідомлено у групах Виборчої комісії НТУУ "КПІ", Студентської ради та профкому студентів у соцмережах, а також в оголошеннях, які були вивішені в кожному приміщенні, де містилася виборча дільниця.

Напередодні виборів, 24 листопада, відбулися дебати кандидатів на пост голови Студентської ради. Дмитро Афанасьєв та Микита Упатов у прямому ефірі KPI TV відповідали на запитання студентів. Найбільше виборців цікавило те, як новий голова Студентської ради працюватиме над поліпшенням життя студентів КПІ, якими будуть перші дії кандидатів на цій посаді у разі їх обрання, та чи співпрацюватимуть вони з іншими студентськими організаціями.

Перемогу здобув Дмитро Афанасьєв – 2399 голосів, або ж 45,98%. Микита Упатов набрав 1619 голосів, що становить 31,02%. Проти всіх кандидатів проголосувало 1200 студентів – 23%. Явка на цьогорічних виборах становила 23,6% (5218 осіб). Інформацію про результати виборів голів студентських рад інститутів і факультетів буде розміщено в соцмережах на сторінках Студентської ради НТУУ "КПІ" та Виборчої комісії.

Новообраний голова Студентської ради в соцмережах подякував виборцям та усім, хто був задіяний в організації виборчого процесу. Запевнив, що в наступному році таке голосування стане популярнішим, а організаційні недоліки буде усунено. Натомість Микита Упатов заявив, що для нього результат виборів є не поразкою, а передусім показником того, що в КПІ є небайдужі люди, які прийшли на вибори та висловили свою позицію. Микита привітав Дмитра з чесною перемогою та щиро подякував усім, хто допомагав йому в передвиборчій кампанії.

Олексій Левков

[26.11.2015] Вибори голів Студрад університету та факультетів

26 листопада студенти НТУУ «КПІ» обиратимуть голів Студентських рад університету та факультетів/інститутів.

Голови Студрад обираються терміном на один календарний рік. На всіх факультетах/інститутах утворено відповідні виборчі комісії. У кожному корпусі будуть встановлені прозорі скриньки, а також обладнане місце для отримання бюлетенів. Уперше цього року проводяться прямі вибори, тобто право голосу є у всіх студентів, а не лише у делегатів з факультетів/інститутів. Щоб проголосувати, потрібно пред’явити студентський квиток або залікову книжку. Виборці отримають 2 бюлетені: один на вибори голови Студентської ради факультету/інституту, інший – на вибори голови Студентської ради університету. Голосування триватиме з 8.00 до 20.00. До 20 листопада кандидати та незалежні організації могли зареєструвати своїх спостерігачів для стеження за прозорістю виборів.

Кандидатами на посаду голови Студентської ради університету є чинний голова Дмитро Афанасьєв та Микита Упатов – один з творців вільної суспільної платформи «Колізей». Студенти можуть вільно ознайомитись з програмами кандидатів на сторінках Студентської ради НТУУ «КПІ» в соцмережах.

Дата події