Для студентів та співробітників, які перебувають у першому корпусі, новий навчальний рік ознаменувався приємною новиною: на першому поверсі гостинно розчинило двері оновлене кафе. Світле та ошатне – аж посміхається назустріч відвідувачам. Посміхається і персонал, припрошуючи, коли збирається черга, – швидше, будь ласка.

Куди там швидше – від асортименту страв очі розбігаються: на вибір дві перші, три другі, три гарніри, салати, випічка та ін. А ціни такі привабливі, що студенти іноді перепитують: "Суп овочевий дійсно коштує 1,94 грн?", і на перервах вишиковуються у чергу до самих дверей. Коли таке було в 1-му корпусі?

Розповідає голова профкому співробітників В.І.Молчанов: "Питання забезпечення якісним харчуванням студентів та співробітників КПІ завжди були в полі уваги профкому. Аналіз стану громадського харчування з боку студентських організацій і комісії громадського харчування профкому співробітників показав, що оптимальним варіантом є розвиток Центру студентського харчування НТУУ "КПІ". Оскільки питання розвитку університету, зокрема і соціальної сфери, належать до компетенції департаменту перспективного розвитку, його співробітникам: С.А.Огінському – начальнику відділу програм перспективного розвитку та його колезі Ю.М.Гурку було доручено розглянути і вирішити питання поліпшення харчування в першому корпусі, де навчаються студенти ММІ, ПБФ, ФММ та ФТІ. Було розроблено проект розміщення їдальні, виконано ремонтні роботи, результат можна побачити на власні очі".

Г.А.Пушкарних, директор Центру студентського харчування НТУУ "КПІ", задоволена, що нарешті вдалося задовольнити численні звертання студентів та викладачів, які навчаються і працюють у 1-му корпусі, щодо організації гарячого харчування. У кафе підібрався згуртований працьовитий колектив кухарів та кондитерів вищого класу з великим досвідом роботи. Вони неодноразово брали участь в обслуговуванні міжнародних та ректорських заходів, що проходили в НТУУ "КПІ", та демонстрували здатність швидко, якісно й оригінально годувати гостей.

Завідувач виробництвом Олена Петрівна поінформувала: "Щодня у кафе споживають приблизно 200 порцій перших страв, до 150 – м'ясних та до 500 штук пиріжків, булочок, інших смаколиків, беруть страви на винос". Ганна Аркадіївна – касир, працює вправно й уважно, найбільше спілкується з відвідувачами. А гамір у черзі стоїть постійно, особливо на перервах, говорять всі й відразу, іноді суть замовлення доводиться уточнювати. Та від її "Смачного!" стає приємніше на душі, і страви здаються домашніми.

Як кафе заклад працює лише другий тиждень, у робочому порядку вирішуються організаційні питання, завершуються планові підключення кухонних агрегатів. Як зазначила Ганна Андріївна, планів у колективу чимало, є резерви й бажання працювати. А тим часом охочих перекусити в кафе щодень більшає: користується попитом смачна здоба та напої, свіжі страви та доступні ціни приваблюють студентів і викладачів. Вони вдячні адміністрації університету за увагу і піклування.