Моє знайомство з групою УЕ-61 ФММ відбулося, як зазвичай, 30 серпня, коли вони, вже майже студенти, схвильовано гуртувалися маленькою групкою з п'ятнадцяти осіб в аудиторії, де отримували свій перший у житті студентський квиток – перепустку в нове цікаве життя. Саме тоді я звернула увагу на маленьку струнку дівчину, яка яскраво виділялася з групи. Це була наша теперішня стипендіатка Президента України До Тхі Мінь Тхао. Тоді я ще подумала, що, мабуть, їй буде важко вчитися, розуміти мову. Але все виявилося зовсім по-іншому.

Усі викладачі, з якими я спілкувалася впродовж цих чотирьох років як куратор, відзначали неймовірну зацікавленість Тхао процесом навчання. Вона не просто старанно вчилася, але й намагалася брати участь у всіх наукових та творчих процесах, які започатковувалися на факультеті. Її наснагу та творчий підхід відзначали також викладачі інших кафедр, зокрема англійської мови, де Тхао вважається кращою в групі. І недаремно, адже саме іноземні мови є одним з її хобі, вона знає їх уже чотири, а ще хоче вивчити й китайську! А ще вона цікавиться подорожами, обожнює готувати, весела і товариська дівчина.

Цього року вже я, як викладач, мала змогу побачити свою групу безпосередньо в процесі навчання. І дійсно, саме наші іменні стипендіати, а їх в моїй групі двоє, є прикладом для інших студентів. Їм цікаво все, про що вони дізнаються під час лекцій, і це розбурхує їхню допитливість ще більше. Тхао та Олександр Солосич (стипендіат Верховної Ради України, див. "КП" №39 за 2019 р.) є незмінними учасниками всіх наукових заходів факультету, олімпіад, творчих конкурсів, стартап-проєктів тощо. Їх яскравий приклад спонукає інших підтягуватися, покращувати свої досягнення в навчанні, і це дійсно працює. Творча позитивна атмосфера, яка створилася в групі завдяки таким талановитим студентам, не може не впливати на інших. Я бачу, як ця група вирізняється духом взаємодопомоги, яскравої зацікавленості, впевненості у майбутньому, і це дуже тішить. Впевнена, наступного року в нашій групі буде вже три іменних стипендіати.

Наша кафедра, і зокрема я, як куратор, пишаємося нашою студенткою До Тхі Мінь Тхао та бажаємо їй подальшого наукового і професійного зростання.

О.В.Кривда, доцент кафедри економіки і підприємництва, куратор гр. УЕ-61