5 червня в Залі засідань Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського відкрилася XV Міжнародна науково-технічна конференція «Проблеми сучасної електротехніки».

У роботі конференції беруть участь понад 100 представників академічних, галузевих дослідницьких установ, вищих навчальних закладів з України, Польщі. Росії, Естонії Литви, Латвії, Естонії, Канади. Учасники підготували 128 доповідей, тези яких публікуються у журналі «Технічна елетродинаміка».

З привітанням до присутніх звернувся перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Юрій Якименко. Зі вступним словом виступили голова Представництва Польської академії наук у м. Києві Генрік Собчук і академік НАН України Олександр Кириленко.

На пленарному засіданні конференції було заслухано 4 доповіді по кількох напрямах проблем сучасної електротехніки. У другій половині дня і надалі конференція працюватиме за п’ятьма секціями: «Теоретична електротехніка», «Електроенергетичні комплекси і системи», «Електротехнічні комплекси і системи», «Силова електроніка», «Електромеханічне перетворення енергії».

Завершиться робота конференції 8 червня.

Дата події