За доброю традицією в університеті іменинники отримують привітання від співробітників. З особливою радістю ми завжди вітаємо з днем народження наших активних і знаних в університеті жінок-ювілярок. Ювілярка, про яку я розповім, усе своє життя несе в наш світ любов, ніжність і турботу, натхнення і неповторність, щиро ділиться своїми знаннями з колегами. Саме таку неповторну і чарівну жінку нашого університету, яка багато років з радістю несе особливу просвітницьку місію для нас, КПІшників, – пані Валентину Петрівну Сапронову – ми сьогодні вітаємо з ювілеєм.

Пані Валентина закінчила наш університет і пропрацювала в ньому 52 роки, на її очах і за її участю КПІ розбудовувався і розквітав. Валентина Петрівна завжди була активною співробітницею, відзначалася творчим підходом до виконання будь-якої справи, вона заслужено нагороджена багатьма відзнаками рідного університету та МОН України.

Валентина Петрівна має поль­ське коріння, багато років активно співпрацює зі Спілкою поляків України і Українсько-Польським центром КПІ ім. Ігоря Сікорського. Пані Валентина має хобі, яке вона плекає все своє життя – вивчення історії України, Польщі, всесвітньої історії і, звичайно ж, Київської по­літехніки. З ініціативи історика-аматора пані Вален­тини протягом 5 років  з великим успіхом проводяться культурно-освітні лекції в НТБ ім. Г.І. Денисенка, присвячені видатним особистостям України і Польщі. Загалом уже прочитано 25 лекцій; їх відвідали сотні співробітників та студентів, які дізнались про життя Фридерика Шопена, Адама Міцкевича, Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки і багатьох інших відомих поетів, художників і вчених. Допомагає Валентині Сапроновій у проведенні лекцій зав. відділу рідкісних і цінних видань бібліотеки Марина Мірошниченко.

Кожна лекція – детально продумана, в ній вдало поєднуються підібрані історичні фото, цікаві факти з життя видатних людей, музичний супровід. Кожна лекція – це окрема моновистава. Слухачі-прихильники неабиякого театрального таланту лекторки завжди дарували їй квіти і слова щирої вдячності, з нетерпінням чекали на наступну зустріч з пані Валентиною.

Валентина Петрівна – енергійна, завжди привітна, креативна сучасна жінка, дотримується здорового способу життя та харчування,  обожнює сучасний стиль у моді. Має безліч різноманітних уподобань і планів, завжди щиро ділиться своїми  новими знаннями з колегами і студентством.

Щиро зичимо пані Валентині багато щасливих років життя, натхнення, міцного здоров'я і цікавих творчих злетів.

Ганна Біднюк, ДМС КПІ ім. Ігоря Сікорського