Переважна більшість студентів Київської політехніки серйозно готуються до майбутньої професійної діяльності. Адже від знань і практичних навичок, набутих ними за роки навчання, залежить не лише розвиток тих чи інших галузей економіки, а й безпека довкілля і здоров'я людей. Для відзначення студентів, які здобувають освіту за спеціальністю "Атомна енергетика" і найбільше відзначилися в навчанні та науковій діяльності, в Україні започатковано академічну стипендію імені Ігоря Курчатова.

Цього семестру її отримує  Тетяна Іваненко – студентка магістратури другого року навчання ТЕФ (спеціалізація "Атомні електричні станції"). У шкільні роки дівчина захоплювалась літературою, навіть мріяла в майбутньому стати журналісткою, але в 9-му класі вирішила зайнятись вивченням точних наук. Любов до фізики та математики їй прищепила бабуся, яка була вчителем фізики та директором школи. Тетяна закінчила загальноосвітню школу із золотою медаллю.

У вибір майбутньої професії та ЗВО несподівано втрутився Його величність випадок (так потім жартувала дівчина). Тетяна зовсім не планувала вступати до КПІ ім. Ігоря Сікорського. "Під час вступної кампанії з друзями вирішили прогулятись територією Київської політехніки, я тут була вперше. Мене настільки вразила велич та атмосфера університету, що вирішила пов'язати своє життя саме з цим вишем і обрала найцікавішу спеціальність", – згадує вона.

Починаючи з другого курсу Тетяна отримувала підвищену стипендію, брала участь в олімпіадах з вищої математики. Вступивши на навчання до магістратури, вона почала займатись дослідженнями у сфері обґрунтування можливості продовження терміну експлуатації енергоблоків АЕС України, адже вважає цю проблему дуже актуальною в теперішній час. З 2016 року студентка поєднує навчання з практикою – працює на Державному підприємстві "Державний науково-інженерний центр систем контролю та аварійного реагування" на посаді інженера 2-ї категорії, де розвиває тему свого дослідження.

Тетяна цілеспрямована та наполеглива людина, їй вдається розумно розподіляти свій час між навчанням, дозвіллям та особистим життям. Приділяє велику увагу фізичному здоров'ю та духовному розвитку, має хобі – вишивання бісером.

Новина про те, що вона стала іменною стипендіаткою, була несподіваною і тим більше приємною. "Чудово, коли ти займаєшся улюбленою справою і твої старання увінчуються успіхом. Це ще одне свідчення того, що я рухаюсь у правильному напрямку", – поділилася стипендіатка.

Інф. ТЕФ