На травневі свята Центр міжнародної освіти КПІ ім. Ігоря Сікорського організував для студентів-іноземців та слухачів підготовчого відділення екскурсію по Західній Україні.

Подорож розпочалася з мальовничого містечка Кам'янця-Подільського. Студенти-іноземці відвідали фортецю, прогулялися вуличками старого міста, опісля відпочивали в центральному парку. Наприкінці дня викладачі Ірина Корабльова та Юлія Суддя провели тематичний вечір "Давайте познайомимося", адже студенти були з різних груп та країн: Іран, Китай, Еквадор, Туреччина, Алжир, Гана, Азербайджан, Таджикистан, Ірак, Єгипет, Україна. Хоч вони і навчаються різними мовами, це не стало на заваді: усі говорили мовою дружби, допомагали одне одному у вдосконаленні своїх мовленнєвих навичок. На вечері лунали пісні різних країн, але об'єднала всіх музика України. 

Наступного дня відбулися екскурсії до Хотина та Чернівців. Хотин зачарував іноземців своїми пейзажами, а Чернівці – головним корпусом Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Відбулася зустріч з представниками університету, які розповіли про багату на події історію університету.

Завершився тур дводенним перебуванням у місті Лева. Львів зустрів чудовою погодою та святковим настроєм, адже саме тоді святкували День міста. Студенти насолоджувалися середньовічною атмосферою міста, знайомилися з культурою краю. Відбулися цікаві екскурсії в Аптеку-музей, кав'ярню-книгарню "Копальня кави", на Замкову гору.

Хоч і поверталися в Київ студенти-іноземці стомлені, проте з позитивними емоціями, яскравими враженнями, новими друзями та сподіваннями на наступну подорож півднем України. 

І.В. Корабльова, Ю.В. Суддя, викладачі ЦМО

Дата події