VIII Міжнародний професійний конкурс викладачів ВНЗ "Pedagogical Discovery: University – 2018" назвав призерів. Серед них – викладачі КПІ ім. Ігоря Сікорського.

У конкурсі взяли участь представники 152 провідних ВНЗ із різних країн світу. Конкурсні роботи розглядались за 17 напрямами: технічні науки, педагогіка, науки про Землю, хімічні і фізико-математичні науки та ін. Учасниками були професори (35,3% від складу учасників), доценти (51,2%), викладачі та асистенти (13,5%). Структура конкурсу за номінаціями відповідала практичним проектам – 61,5% від кількості робіт, дослідницьким проектам – 24,1%, творчим проектам – 9,1% та інформаційним проектам – 5,3%.

На конкурс були представлені монографії, підручники, задачники, практикуми, навчально-методичні посібники і лабораторні комплекси, навчальні програми і плани, конспекти і експериментальні курси та ін.

З 28 лютого по 23 березня 2018 року відбувся заключний етап конкурсу. В номінації "Технічні науки. Практичний проект" призером (друге місце) став комплект з 8 методичних вказівок до виконання лабораторних робіт з курсу "Тепломасообмін", який має гриф Методичної ради НТУУ "КПІ" (протокол №10 від 16 червня 2011 року). Ці навчально-методичні матеріали призначені для виконання лабораторних і практичних робіт на базі лабораторії імені заслуженого діяча науки і техніки України Михайла Олександровича Кічигіна, що й утворюють єдиний практичний комплекс.

Авторами проекту є доценти кафедри теоретичної і промислової теплотехніки, кандидати технічних наук Володимир Васильович Босий і Андрій Сергійович Гавриш. На жаль, один із співавторів – В.В.Босий – не дожив до світлої миті міжнародного успіху (див. "КП" № 31 від 9 листопада 2017 р.). Але педагогічна школа і творчі досягнення Володимира Васильовича приносили, приносять і будуть приносити користь студентам ще багато років.

Інф. ТЕФ

Дата події