25 червня КПІ ім. Ігоря Сікорського, Державне підприємство «Завод 410 ЦА» та Корпорація «Науковий парк «Київська політехніка» уклали угоду про стратегічне партнерство.

Документ підписали: з боку КПІ ім. Ігоря Сікорського – ректор, академік НАН України Михайло Згуровський, від імені ДП «Завод 410 ЦА» – Генеральний директор Віктор Ганькевич, від імені Наукового парку «Київська політехніка» – Генеральний директор Володимир Гнат.

Участь у церемонії підписання та обговоренні напрямів і форм співробітництва взяли заступник проректора з наукової роботи Юрій Сидоренко, завідувач кафедри механіки пластичності матеріалів та ресурсозберігаючих процесів Механіко-машинобудівного інституту В’ячеслав Титов, завідувач кафедри зварювального виробництва зварювального факультету Віктор Квасницький, завідувач кафедри хімічного, полімерного та силікатного машинобудування інженерно-хімічного факультету Олександр Гондлях, професор кафедри інженерної поверхні зварювального факультету Ігор Смірнов, заступник Генерального директора ДП «Завод 410 ЦА» Андрій Толпік, заступник Генерального директора - технічний директор підприємства Володимир Натальчук, перший заступник технічного директора - головний технолог підприємства Віктор Жученко та інші.

Учасники угоди домовилися брати спільну участь у виконанні інноваційних проектів і стартапів у галузі високих технологій, впровадженні нових високоефективних форм організації виробництва та реалізації наукомісткої конкурентоспроможної продукції на внутрішньому та зовнішніх ринках, а також у об'єднанні зусиль для пошуку інвестицій для виконання вказаних завдань з використанням можливостей інноваційної екосистеми КПІ «Sikorsky Challenge». Понад те, для вирішення важливих проблем інноваційного розвитку та модернізації машинобудування України учасники угоди створюватимуть спільні творчі групи науковців, конструкторів і технологів .

Крім того, університет та Науковий парк «Київська політехніка» за замовленнями підприємства здійснюватимуть розробку конкретних видів продукції, у тому числі з імпортозаміщення. А завод, у свою чергу, надаватиме можливості своєї матеріально-технічної бази для експериментальних досліджень і розробок.

Окремо прописано навчальний напрям співпраці: університет організує цільову підготовку фахівців заводу, в тому числі за моделлю дуальної освіти, а завод надаватиме можливості для студентів проходити виробничу практику в своїх структурних підрозділах.

Угода також передбачає цілком конкретні теми подальшої спільної роботи з розвитку нових технологій та розробки нових видів обладнання, наприклад, виготовлення та випробовування контрольних примірників для визначення механічних характеристик металевих і неметалевих матеріалів; виготовлення та відновлення компонентів авіаційної техніки різними методами зварювання та інші.

Після підписання угоди учасники зустрічі обговорили низку організаційних моментів розгортання співпраці.

Довідково: Державне підприємство «Завод 410 ЦА» (цивільної авіації) – підприємство авіаційної промисловості України. Міститься в Києві. Здійснює діагностику, ремонт, технічне обслуговування, переобладнання та модернізацію літаків і вертольотів. У липні цього року підприємство відзначить своє сімдесятиліття.

На фото: представники КПІ ім. Ігоря Сікорського та ДП «Завод 410 ЦА» обговорюють форми і напрями співпраці

Дата події