15 травня 2018 року відбулися загальні збори Ради молодих учених КПІ ім. Ігоря Сікорського. З вітальним словом виступив проректор з наукової роботи доктор технічних наук, професор, академік НАН України Михайло Юхимович Ільченко. Він зазначив, що в КПІ ім. Ігоря Сікорського на сьогодні налічується 628 молодих учених (науково-педагогічних працівників та співробітників НДЧ). Молоді вчені університету з кожним роком покращують свій рівень та показують високі результати наукової діяльності, про що свідчить значна кількість робіт, яка була подана на різні конкурси та гранти. Наукові роботи з Київської політехніки перемагають та отримують визнання.

Далі голова Ради молодих учених КПІ ім. Ігоря Сікорського, член Ради молодих учених при МОН України Олег Білецький виступив зі звітом про діяльність Ради молодих учених КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Він назвав основні здобутки за 2017 рік.

29–31 березня на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася Міжнародна навчально-тренінгова програма "Школа молодого науковця-2017 "Освіта – Наука – Інновації". Організували цей захід Рада молодих учених університету, Рада молодих учених Міжнародного університету фінансів, Спілка молодих учених університету економіки (м. Бидгощ, Польща) за підтримки Ради молодих учених при МОН України.

Проведено школу молодого вченого-2017 "Кроки до успіху в науково-інноваційній діяльності". Метою школи було створення ефективної платформи для обміну досвідом науковців, поліпшення якості проведення досліджень, сприяння становленню молодих учених, зокрема аспірантів та магістрів, розвитку їхніх динамічних здібностей, креативності, організованості. Організували цей захід для активних молодих учених нашого університету Рада молодих учених КПІ ім. Ігоря Сікорського та Видавничо-поліграфічний інститут за підтримки Ради молодих учених при МОН України.

Делегація Ради взяла участь у виставці розробок подвійного призначення в КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Представники Ради організували значну кількість міжнародних та всеукраїнських конференцій, семінарів, тренінгів тощо.

Також зазначалося, що Олег Білецький представляє інтереси молодих учених КПІ ім. Ігоря Сікорського в різноманітних заходах на рівні держави, у складі Ради молодих учених при МОН України бере активну участь у напрацюванні пропозицій щодо підтримки молодих учених.

Присутні схвалили звіт голови Ради молодих учених КПІ ім. Ігоря Сікорського та визнали роботу задовільною.

Після звіту голова Ради назвав перспективні проекти Ради молодих учених КПІ ім. Ігоря Сікорського на 2018 рік. Серед основних:

  • організація та проведення школи молодого вченого-2018 "Кроки до успіху в науково-інноваційній діяльності";
  • проведення анкетування серед молодих учених КПІ ім. Ігоря Сікорського, що сприятиме підвищенню якості організації навчання в аспірантурі університету шляхом окреслення основних проблем і перешкод, які виникають перед молодими вченими в процесі навчання та на початку професійної кар'єри;
  • проведення міждисциплінарного наукового семінару для молодих учених КПІ ім. Ігоря Сікорського;
  • організація та проведення семінару щодо підготовки запиту на Конкурс проектів молодих учених МОН України;
  • співпраця з Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, Радою молодих учених при НАН України, а також з Науковим парком "Київська політехніка" щодо розвитку інноваційної інфраструктури КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Згідно з Положенням про Раду молодих учених КПІ ім. Ігоря Сікорського учасники загальних зборів одноголосно продовжили термін повноважень голови Ради Олега Білецького ще на один рік. Також було обрано президію Ради – заступників та секретаря.

Інф. Ради молодих учених

Дата події