Однією з традицій спортивно-технічного клубу підводного плавання "Атлантида" є травневий навчально-тренувальний виїзд, де студенти-підводники мають чудову нагоду з користю провести час у компанії друзів, поєднати відпочинок на морському узбережжі з дослідженнями неймовірного підводного світу.

Цього року відкриття сезону відбулося на мальовничому одеському узбережжі Чорного моря. Експедиція тривала з 27 квітня по 9 травня. Відвідали ми також  Радонове озеро в с. Мигія Миколаївської області. Воно утворилося на місці старого гранітного кар'єру на території регіонального ландшафтного парку "Гранітно-степове Побужжя", поряд з порогами Південного Бугу. Глибиною понад 40 м з прямовисними берегами, живиться підземними радоновими джерелами. Вода в ньому дуже чиста, має незвично яскравий блакитний колір. Подейкують, що на дні можна побачити затоплений екскаватор. За час виїзду було здійснено більше сотні занурень, а загальний час перебування під водою складає декілька діб.

Особливі емоції та враження отримали молоді члени клубу, які здійснили свої перші занурення на відкритій воді під керівництвом досвідчених колег.

Незабутнім є не лише підводне плавання, а й час, проведений з "Атлантидою". Лише уявіть: наметове містечко на узбережжі, проведення екоакцій, що допомагають зробити водойми України чистішими, вечори біля вогнища під зоряним небом з цікавими історіями та особливими дайверськими жартами. Подобається? Долучайтесь до нас. Клуб "Атлантида" безкоштовно навчає студентів підводного плавання.

Інф. СТК "Атлантида"

Дата події