26 квітня 2018 року КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідали Перший та Третій секретарі Посольства Китайської Народної Республіки в Україні Чжан Цзюй та Є Сяовей.

З гостями зустрілися проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, заступник проректора з наукової роботи Ігор Литвинов, начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності департаменту міжнародного співробітництва Андрій Шишолін, директор Інституту післядипломної освіти КПІ ім. Ігоря Сікорського Інна Малюкова, генеральний директор Наукового парку «Київська Політехніка» Володимир Гнат та інші.

«Ми вважаємо, що розвиток відносин з Китаєм є одним з пріоритетів КПІ ім. Ігоря Сікорського в його міжнародній діяльності», – наголосив на початку розмови Сергій Сидоренко, і, користуючись нагодою, передав від імені ректора Михайла Згуровського Надзвичайному і Повноважному Послу Китайської Народної Республіки Ду Вею запрошення відвідати університет.

З огляду на те, що метою візиту представників посольства було обговорення питань співпраці та ознайомлення з діяльністю Наукового парку «Київська політехніка» та Інноваційної екосистеми «Sikorsky Challenge», Сергій Сидоренко, крім того, запропонував обсудити механізми співробітництва цих структур з китайськими партнерами. При цьому, за його словами, згідно з рішеннями Вченої ради КПІ, ключовими принципами організації спільної роботи за певною тематикою з колегами з будь-якої країни має бути інвестиційна привабливість відповідних проектів, врахування інтересів усіх сторін-учасників, закріплення права інтелектуальної власності на результати роботи в рівних долях тощо. На завершення Сергій Сидоренко вручив гостям письмові пропозиції щодо можливої співпраці за деякими напрямами.

Докладну інформацію про структуру, діяльність і принципи фінансування Наукового парку «Київська політехніка» і, загалом, усієї Інноваційної системи КПІ «Sikorsky Challenge», дав гостям Володимир Гнат. Його презентацію доповнила Інна Малюкова: вона розповіла про Стартап-школу «Sikorsky Challenge», організацію її роботи, створення мережі подібних стартап-шкіл в Україні та за її межами (вони, до речі, використовують методики і навіть програми Стартап-школи «Sikorsky Challenge»), а також про значення таких структур для розвитку інноваційного підприємництва. Тож подальше обговорення стосувалося можливих форматів розгортання співробітництва між інноваторами з КПІ ім. Ігоря Сікорського та представниками подібних структур, які працюють в Китайській Народній Республіці. Насамкінець учасники розмови домовилися про подальші зустрічі з метою обговорення конкретних пропозицій щодо організації спільної роботи та відповідних реальних проектів і потенційних їхніх учасників.

Дата події