12 квітня 2018 р. в Центрі культури та мистецтв відбулася Конференція трудового колективу КПІ ім. Ігоря Сікорського. Її делегати розглянули виконання Колективного договору, Угоди з охорони праці і Колективної угоди між адміністрацією та профкомом студентів за період з квітня 2017 року по квітень 2018 року, і затвердили Колективний договір і Колективну угоду на новий термін – по квітень 2019 року.

На початку засідання делегати обрали робочу президію у складі ректора КПІ ім. Ігоря Сікорського М.З.Згуровського, в.о. голови профкому працівників М.О.Безуглого, першого проректора Ю.І.Якименка, голови профкому студентів А.Ю.Гаврушкевича. Також до президії було запрошено голову Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України О.М.Яцуня.

Ректор університету М.З.Згуровський виступив зі звітом адміністрації про виконання Колективного договору за період з квітня 2017 року по квітень 2018 року. Він детально охарактеризував діяльність університету за всіма основними напрямами: навчально-виховна робота, науково-інноваційна діяльність, проекти перспективного розвитку, міжнародні зв'язки, адміністративно-господарська робота. На початку виступу ректор привітав присутніх з Міжнародним днем космонавтики, зазначив, що перший політ людини в космос реалізував колишній студент КПІ Сергій Корольов. М.З.Згуровський нагадав, що нинішня Конференція трудового колективу нашого університету тридцята, і що вона вперше проходить без ініціатора цих конференцій, багаторічного голови профкому співробітників В.І.Молчанова, який пішов з життя в серпні минулого року. У завершальній частині своєї доповіді ректор проаналізував виконання усіх восьми розділів Колективного договору і його додатків і зробив висновок про те, що договір виконано в цілому.

В.о. голови профспілкового комітету працівників М.О.Безуглий розповів про роботу, яку проводив профком із захисту прав працівників університету, у тому числі з покращення умов праці, оздоровлення. Розповів також про масові акції протесту з висуненням вимог до уряду, які організовувала Київська міська організація профспілки працівників освіти і науки, і в яких активну участь брали працівники КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Голова профкому студентів А.Ю.Гаврушкевич розповів про велику роботу, яку постійно проводить очолювана ним організація задля покращення життя студентів. Зокрема, профком регулярно направляє до відповідних органів влади різного рівня листи та звернення з вимогами і пропозиціями.

Голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України О.М.Яцунь у своєму виступі повідомив про заходи, яких очолювана ним організація вживає і планує вживати з метою скасування рішень Кабінету Міністрів України, які погіршують матеріальне становище викладачів ВНЗ. Він не виключив можливості входження профспілки у трудовий спір з урядом.

Далі ректор М.З.Згуровський, перший проректор Ю.І.Якименко, голова профкому студентів А.Ю.Гаврушкевич, директор студмістечка О.А.Іщенко дали відповіді на письмові запитання, що надійшли до президії.

На пропозицію заступника голови профспілкового комітету В.О.Корсакова делегати затвердили звіт ректора та голів профспілкових комітетів і визнали, що Колективний договір за 2017 р. та перший квартал 2018 р. виконано в цілому. Делегати також схвалили і визнали задовільною роботу ректора за звітний період.

Після цього під головуванням Ю.І.Якименка, за поданням представника редакційної комісії заступника голови профспілкового комітету працівників О.І.Шейка, конференція розглянула та затвердила усі розділи Колективного договору і Колективної угоди на період з квітня 2018 року по квітень 2019 року з редакційними правками, які запропонувала робоча комісія.

Насамкінець конференція затвердила склад комісії з трудових спорів та ради з житлових і соціально-побутових питань.

Долучення Розмір
Звіт ректора за 2017 рік [uk, text, .docx] (140.47 КБ) 140.47 КБ
Дата події