На відміну від України, де навчальний рік починається у вересні, в Японії школи та університети починають роботу у квітні. Для багатьох японців прихід весни асоціюється саме з церемоніями початку навчального року, які проходять під рясним цвітом сакури.

 Отож у повній відповідності до традицій Країни Вранішнього Сонця, 7 квітня у приміщенні Українсько-Японського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася церемонія відкриття нового навчального року київської Японської школи, яка почала функціонувати на базі університету. Мову та культуру рідної країни цього року в ній вивчатимуть двадцять учнів.

Цю школу – Японську школу для дітей, у тому числі й для дітей дипломатів та інших громадян Японії, які працюють в Україні, – створено як новий напрям діяльності Українсько-Японського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського за зверненням Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні п. Шігекі Сумі. Відкриття її сприятиме зміцненню зв'язків з японською громадою в Україні, розвитку українсько-японського співробітництва в гуманітарній сфері.

З вітальними словами перед гостями церемонії виступили міністр-радник Посольства Японії в Україні Мічіо Харада та голова Японської школи Кейсуке Нішіно. Серед запрошених був також проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського з міжнародного співробітництва член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, який, у свою чергу, побажав присутнім успішного та продуктивного навчального року.

Заняття в Японській школі для дітей відбуватимуться щосуботи. Проходитимуть вони в приміщеннях Українсько-Японського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського в Науково-технічній бібліотеці ім. Г.І. Денисенка. Тож необхідну допомогу Українсько-Японському центру КПІ ім. Ігоря Сікорського в організації діяльності школи надаватиме й університетська бібліотека.

Інф. УЯЦ

Дата події