КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація університету м. Гуанчжоу (Китайська Народна Республіка) під керівництвом Віце-президента університету професора Го Сін-пенга.

До її складу також входили директор Інституту системної реології професор Юан Сю-фенг, декан факультету механічної та електроінженерії професор Чжан Чун-лян, заступник декана Школи економіки та статистики професор Лю Хан-чжан та директор Департаменту міжнародних зв’язків Лянг Бі-ру.

Упродовж двох днів, 22 і 23 березня, представники університету м.Гуанчжоу зустрілися з керівництвом і співробітниками Департаменту міжнародного співробітництва та Департаменту навчально-виховної роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського, Механіко-машинобудівного і Фізико-технічного інститутів, приладобудівного, хіміко-технологічного факультетів, факультетів інформатики і обчислювальної техніки та менеджменту і маркетингу, а також Центру міжнародної освіти. Крім того, гості відвідали низку університетських лабораторій. Учасники зустрічей обговорили можливі форми та напрями співробітництва. Але найголовнішим було, безумовно, питання розгортання співпраці у межах реалізації проекту створення спільного міжнародного університету у м. Гуанчжоу.

Домовленості, що їх було досягнуто з китайськими колегами, зафіксовано в Протоколі зустрічі. Ним передбачено, що ближчим часом буде підготовлено проект рамкової угоди про заснування спільного міжнародного вищого навчального закладу. У стислі терміни сторони також мають підготувати комплекти необхідних для відкриття такого вишу документів. Створюватиметься він на базі університету Гуанчжоу, викладацький склад від КПІ ім. Ігоря Сікорського буде мобільним. Під час підготовчого періоду обидва університети обмінюватимуться магістерськими програмами з приладобудування, матеріалознавства, фізики металів, хімічних технологій, комп’ютерних наук, зварювання, менеджменту і маркетингу тощо. У започаткуванні спільних наукових проектів перевага надаватиметься тим, які з точки зору КПІ матимуть найбільшу інвестиційну привабливість. Важливо, крім того, що створення спільного міжнародного вищого навчального закладу не буде винятковою формою співпраці: обидва університети планують здійснювати широке освітнє співробітництво у всіх можливих формах.

З українського боку Протокол підписав проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського з міжнародного співробітництва член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, з китайського – Віце-президент університету м. Гуанчжоу професор Го Сін-пенг.

Дата події