13 березня 2018 року Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом", Державне агентство з питань енергозбереження та енергоефективності, Інститут енергозбереження та енергоменеджменту КПІ ім. Ігоря Сікорського та громадська організація "Вища рада енергоаудиторів та енергоменеджерів" підписали Меморандум про взаємну співпрацю, яка дозволить підвищити енергоефективність виробничих процесів компанії, а також запровадити новий стандарт енергоменеджменту.

Участь у підписанні взяли голова "Енергоатому" Юрій Недашковський, голова Держенергоефективності Сергій Савчук, директор ІЕЕ Сергій Денисюк і голова громадської організації Вадим Уліда. У рамках Меморандуму сторони працюватимуть над підвищенням енергоефективності об'єктів НАЕК "Енергоатом", зокрема шляхом впровадження систем енергетичного менеджменту та сучасних енергоефективних технологій на всіх рівнях.

Президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський наголосив, що розробка та проведення енергетичної політики забезпечить впровадження в компанії економічно обґрунтованих заходів з енергозбереження та підвищення енергетичної ефективності. Така діяльність має забезпечити низку покращень організаційного, фінансово-економічного та насамперед репутаційного характеру, що у підсумку має підвищити продуктивність та конкурентоспроможність "Енергоатому", а також зміцнить довіру до компанії з боку міжнародних фінансових інституцій.

Сергій Денисюк, директор Інституту енергозбереження та енергоменеджменту КПІ ім. Ігоря Сікорського, відзначив важливість ініціативи НАЕК "Енергоатом" щодо підвищення енергоефективності компанії та запевнив, що інститут надаватиме всю необхідну допомогу з питань розробки та реалізації заходів з енергоефективності.

Довідка: Держпідприємство НАЕК "Енергоатом" – найбільший виробник електроенергії в Україні з часткою сукупного виробництва понад 50 % у загальному обсязі виробництва електроенергії України. На "Енергоатом" покладено функції експлуатуючої організації, яка відповідає за безпеку експлуатації всіх АЕС країни. За встановленою потужністю ядерних енергоблоків Україна займає сьоме місце у світі. Всі реактори типу ВВЕР. В Україні діє чотири атомних електростанції з 15 енергоблоками, одна з яких – Запорізька АЕС – з шістьма реакторами загальною потужністю 6000 МВт є найбільшою в Європі. Енергоменеджмент – це система управління підприємством, яка дозволяє налагодити раціональне використання паливно-енергетичних ресурсів і досягти виробничих і фінансових цілей компанії за мінімальних енерговитрат.

За інф. Держенергоефективності та ІЕЕ

Дата події