Перший Всеукраїнський турнір юних хіміків пройшов 5 березня в КПІ ім. Ігоря Сікорського в рамках плану роботи Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

Школярі, що з'їхались з усіх регіонів України, впродовж дня працювали з викладачами та науковцями хіміко-технологічного факультету. Вони змагалися в теоретичній підготовці, брали участь у вікторині та командних конкурсах, вирішували практичну задачу – визначали склад десяти запропонованих розчинів за допомогою набору реагентів.

Переможцями турніру стали: Дмитро Палагута (Донецька обл.) – 1-ше місце, Владислав Осташ (Хмельницька обл.) – 2-ге місце, Катерина Максимова (м. Одеса) – 3-тє місце.

На особливу увагу заслуговує наймолодший учасник турніру  –  семикласник з Одеси Станіслав Ніколайчук, який самостійно вивчає хімію. Він настільки вразив блискучою, як для свого віку, підготовкою, що отримав спеціальний приз від факультету – книгу, яка стане його першим серйозним підручником.

Турнір завершився, він став одним із перших кроків на шляху пошуку талановитої та перспективної молоді, яка потребує уваги, віри, підтримки.

Інф. ХТФ  
На фото: Зліва направо В. Осташ, К. Максимова, С. Ніколайчук, Д. Палагута

Дата події