Лекцією "Освіта в Києві кінця ХІХ – початку ХХ ст.", що відбулася 21 лютого в НТБ ім. Г.І.Денисенка, розпочався цикл лекцій до 120-річчя КПІ "Think about it" (історичні студії). Це лекції на різні теми з історії університету: історія, архітектура, транспорт, відомі випускники тощо. Лектори – запрошені знавці історії Києва. Організатор – НТБ ім. Г.І.Денисенка.

Перший із лекторів – Михайло Кальницький – випускник КПІ, києвознавець, історик, літератор, журналіст. Він розповів про навчальні заклади Києва другої половини ХІХ століття: школи, гімназії, училища, курси, Інститут шляхетних дівиць, Університет св. Володимира, КПІ, Комерційний інститут та ін. Активна і бурхлива київська освітня діяльність формувала майбутній культурний і промисловий потенціал України. Слухачі дізналися про популярні, авторитетні й легендарні навчальні заклади міста та історії, пов'язані з їх створенням і діяльністю. З цікавістю ознайомилися з фотокопіями тогочасних документів і світлин. Ще раз згадали історичних особистостей, які стояли біля витоків Київської політехніки, творили її славну історію, яку наступні покоління продовжують і донині.

До лекції працівники НТБ підготували виставку з рідкісних видань з описами, фотографіями і фактами із життя студентів та університету: звіти, статути, списки студентів, правила, описи лабораторій, навчальних програм та ще безліч цікавих речей.

Слухачі й організатори щиро дякували М.Б.Кальницькому за розповідь, довго не розходилися, обговорюючи різні моменти київської старовини з таким відомим дослідником історії Києва, сподіваючись на нові зустрічі.

Дата події