28 січня 2018 року в парку КПІ ім. Ігоря Сікорського  пройшли традиційні, вже четверті, змагання з бігових лиж серед представників дипломатичних місій, міністерств, міжнародних компаній, а також усіх охочих – Diplomatic Cup of Nordic Skiing. Їх організаторами виступили Український гірськолижний клуб спільно з посольствами Швейцарії, Норвегії та Швеції.

Почесними гостями змагань були бронзова призерка зимової Олімпіади в Турині Лілія Єфремова та учасниця трьох зимових Олімпіад Віта Якимчук.

Переможців визначали в командному (естафета) та індивідуальному заліках. Аматори змагалися на дистанціях 1,5–3 км, ветерани спорту – на дистанції 6 км.

Цього року на старт вийшло 20 команд. Серед них – команди посольств Швейцарії, Норвегії, Швеції, США, Італії, Чеської Республіки, а також Міністерства оборони України та Мінрегіонбуду. Останню, до речі, очолював віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Петро Киричок, Геннадій Зубко, Сергій Харчук

Уже вдруге в змаганнях взяла участь і команда громадського руху "FightForRight" – учасники з проблемами зору. Соціалізація людей з особливими фізичними потребами через спільні спортивні події – приклад гармонійної організації міської спільноти.  Організатори вбачають у цьому одну з основних соціальних місій проекту.

Переможцями IV Кубку Дипломатичних місій в командному заліку стали команди Міністерства оборони України (1-ше місце), "Raiffeisen Ski Team" (2-ге місце) і "Шиндлер" (3-тє місце).

Серед команд з дітьми 1-ше місце розділили "Team Sweden" і "Fischer dream team"  (Україна), 2-ге місце – у команди Посольства Норвегії, 3-тє місце здобула команда Посольства Чеської Республіки.

В індивідуальних перегонах взяли участь близько 100 учасників. Переможці серед них визначалися у вікових категоріях, а також окремо серед чоловіків, жінок, аматорів і спортсменів. Усього було розіграно 20 комплектів нагород. Наймолодшим  учасником змагань став Артем Старча (2,5 року), найстаршими – Юрій Маслов (81 рік) та Раїса Нечипоренко (80 років).

Інф. ДНВР

Дата події