Заключний другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з радіотехніки "ВСОРТ-2017" пройшов 4–7 квітня на базі Вінницького національного технічного університету. Вибороти звання найсильніших зібралися кращі студенти – переможці відбіркових етапів з 16 вищих навчальних закладів Києва, Вінниці, Чернігова, Запоріжжя, Черкас, Харкова, Житомира, Одеси, Львова, Чернівців, Хмельницького.

Організатори підготували цікаві завдання та насичену культурну програму. У зверненні до учасників олімпіади директор департаменту науково-технічного розвитку МОН України зауважив, що інженер з якісною освітою став рідкісним, але бажаним і високооплачуваним працівником на теренах нашої держави.

Молоді дослідники змагалися в теоретичному турі та творчому конкурсі прикладних розробок. Також провели виставку-конкурс студентських радіоаматорських робіт. Команда радіотехнічного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського (Кирило Соколов, Лідія Окуша, Володимир Думанський, Вікторія Чвикова) посіла друге місце. Перше – у Вінницького національного технічного університету.

Кирило Соколов (гр. РА-41) зайняв третє місце в індивідуальному заліку серед 60 учасників, посів 3-тє місце з дисципліни "Електродинаміка та поширення радіохвиль", одержав грамоти "За нестандартне розв'язання завдання" з дисципліни "Електродинаміка та поширення радіохвиль"  та "За прагнення до перемоги".

Лідія Оркуша (гр. РА-31) посіла перше місце з дисципліни "Цифрові пристрої", одержала грамоту "За нестандартне розв'язання завдання" з дисципліни "Цифрові пристрої". Володимир Думанський (гр. РС-41) посів друге місце з дисципліни "Сигнали та процеси в радіотехніці", одержав грамоти "За нестандартне розв'язання завдання" з дисципліни "Аналогові електронні пристрої" та "За прагнення до перемоги". Вікторія Чвикова (гр. РС-42) посіла друге місце з дисципліни "Електродинаміка та поширення радіохвиль".

Переможців і призерів олімпіади нагородили цінними подарунками (мобільними телефонами, повербанками, сучасними ґаджетами, передплатою на журнали "Радіоаматор" і "Chip News" та ін.). Провідні компанії радіотехнічної та телекомунікаційної галузі "Київстар", "Melexis", "Gemicle" провели для учасників олімпіади презентації, де розповіли про діяльність компаній та технології, які вони використовують.

Висловлюємо подяку викладачам за підготовку студентів до олімпіади: О.М.Купрію ("Електродинаміка та поширення радіохвиль"), М.І.Ястребову ("Основи теорії кіл"), С.Б.Могильному ("Цифрові пристрої"), О.С.Макаренко ("Сигнали та процеси в радіотехніці"), А.В.Мовчанюку ("Аналогові електронні пристрої").

За інф. РТФ

Дата події