З 24 по 27 жовтня в м. Наленчув (Польща) відбулася науково-технічна конференція з міжнародною участю "Неруйнівний контроль у контексті асоційованого членства України в Європейському Союзі – NDT-UA 2017". Організаторами конференції виступили Українське товариство неруйнівного контролю та технічної діагностики (УТНКТД), Навчальний центр з неруйнівного контролю ПП "ДП-ТЕСТ" та кафедра приладів та систем неруйнівного контролю (ПСНК) КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Учасники конференції мали змогу прослухати доповіді з актуальних проблемних питань законодавства та технічних регламентів, стандартизації та сертифікації, вищої освіти і науки у сфері неруйнівного контролю. Участь у ній взяли й співробітники кафедри приладів і систем неруйнівного контролю приладобудівного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського. З пленарними та стендовими доповідями виступили завідувач кафедри професор А.Г. Протасов ("Шляхи підвищення конкурентоспроможності національних фахівців з неруйнівного контролю на міжнародному ринку праці"), професор Ю.В. Куц ("Проектування засобів електромагнітного неруйнівного контролю"), асистенти О.В. Лашко ("Формування екологічного освітнього простору при підготовці фахівців з неруйнівного контролю") та Ю.Ю. Лисенко ("Використання мультидиференціального перетворювача в імпульсному вихрострумовому неруйнівному контролі").

У межах конференції було організовано проведення майстер-класів за участю провідних фахівців з наступних питань: європейське технічне законодавство (Александар Скордев, Ph.D., професор, експерт з технічного законодавства ЄС, NDT–аудитор, Болгарія), вища освіта та наука у сфері неруйнівного контролю (Томаш Яніака, MBA, експерт Центрально-Європейської академії з питань навчання та сертифікації, Польща), підготовка випробувальної лабораторії до акредитації згідно зі стандартом ДСТУ ISO EN 17025 (Марина Лаврєнтєва, провідний аудитор з сертифікації систем управління якістю, генеральний директор "Global Сertifik", Україна), стандартизація та сертифікація у сфері неруйнівного контролю (Світлана Щупак, провідний фахівець з сертифікації персоналу та стандартизації у сфері неруйнівного контролю УТНКТД, Україна).

Для учасників конференції було заплановано екскурсії до красивих старовинних міст – м. Казимеж-Дольний та м. Люблін.

Конференція "Неруйнівний контроль у контексті асоційованого членства України в Європейському Союзі – NDT-UA 2017" дала змогу учасникам обговорити нагальні та важливі питання розвитку галузі з точки зору техніки та вищої освіти і визначити можливі напрями співпраці.

Ю.Ю. Лисенко, асистент кафедри ПСНК
На фото: Зліва направо Ю.В Куц., Ю.Ю.Лисенко, О.В.Лашко, А.Г.Протасов

Дата події