12 грудня у Залі засідань Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулися заходи за програмою Інформаційного дня «ГОРИЗОНТ 2020».

Організаторами Інформаційного дня виступили Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та Національні контактні пункти Рамкової програми ЄС «ГОРИЗОНТ 2020» за тематичними напрямами «Інформаційні та комунікаційні технології» і «Клімат та ефективність використання ресурсів, включаючи сировинні матеріали», які працюють на його базі.

Участь у заходах Інфодня взяли співробітники факультетів та інститутів КПІ ім. Ігоря Сікорського, Національного авіаційного університету, Національного університету біоресурсів і природокористування, Міжнародного науково-навчального центру, низки науково-дослідних інститутів і центрів Національної академії наук України та представники інноваційного бізнесу.

Інформаційний день було присвячено новим конкурсам, які оголошено у межах Програми «ГОРИЗОНТ 2020» на наступні три роки.

Відкрив його проректор з наукової роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Ільченко. Він повідомив, що нові робочі програми конкурсів Рамкової програми ЄС «ГОРИЗОНТ 2020» на період 2018 - 2020 роки було оприлюднено 27 жовтня, розповів про інші міжнародні програми, до участі в яких долучаються все більше українських дослідників, зокрема і про Програму НАТО «Наука заради миру та безпеки», а також розповів про участь у проектах у межах цих програм київських політехніків.

Загальну інформацію про конкурси Програми «ГОРИЗОНТ 2020» на 2018 – 2020 роки, їх відмінності від конкурсів у попередні періоди, про особливості їхнього фінансування та про тематику і календар подання заявок на участь у конкурсах за напрямом «Інформаційні та комунікаційні технології» надав керівник НКП за цим напрямом Сергій Шукаєв. Про конкурси за напрямом «Клімат та ефективність використання ресурсів, включаючи сировинні матеріали» розповів керівник НКП за цим напрямом Євген Огородник, а за напрямом «Наука для суспільства» – менеджер відділу міжнародних проектів Департаменту міжнародного співробітництва університету Ольга Сулема.

Презентації, з якими виступали представники Національних контактних пунктів Рамкової програми ЄС «ГОРИЗОНТ 2020», та переліки програм за відповідними напрямами буде розміщено на сайті НКП при КПІ ім. Ігоря Сікорського http://ncp.kpi.ua/uk/.

На фото: проректор з наукової роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Ільченко розповідає про участь київських політехніків у програмах «ГОРИЗОНТ 2020»

Дата події