Наше сьогодення – початок віку цифрових технологій. І кожного дня ми все ближче до справді цифрового майбутнього. Все більшої популярності набувають професії технічних напрямів, а в IT-сфері з кожним днем невпинно зростає конкуренція. Переможцями в ній стають ті компанії, яким вдається залучити до себе амбітну і освічену молодь. Активно працює в цьому напрямі й відома китайська компанія "Huawei".

Отож, 8 грудня 2017 року  під час урочистостей з нагоди завершення чергового етапу освітнього проекту "Huawei" "Насіння для майбутнього для України/Ukraine Seeds For the Future" на 2017 рік (це започаткована у 2016 році програма з навчання новітнім телекомунікаційним технологіям найкращих українських студентів), що відбулися в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка, активно обговорювалися можливості співробітництва між освітою та бізнесом у вигляді спільних та грантових проектів. Участь у заході взяли віце-президент "Huawei" Марко Сюй, заступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич, радник-посланник Посольства КНР в Україні Чжен Вей, ректори десяти кращих університетів України та інші.

Серед  учасників були й представники КПІ ім. Ігоря Сікорського на чолі з проректором університету П.О.Киричком. Звісно, наш університет бере участь і в самій програмі. Понад те, торік стипендії компанії "Huawei" отримували 13 студентів, які навчаються за спеціальностями, пов'язаними з телекомунікаціями, а двоє увійшли до десятки кращих українських студентів технічних спеціальностей, які в рамках Програми "Насіння для майбутнього" відвідали  Китайську Народну Республіку. Сподіваємося, будуть такі й у році, що розпочався.

Настасья Бондаренко, студентка ІЕЕ

Дата події