8 грудня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулося офіційне відкриття інноваційної високотехнологічної лабораторії електроніки та прототипування «Лампа».

Проект реалізовано в рамках Громадського бюджету м. Києва. Він набрав найбільшу кількість голосів киян та посів перше місце у рейтингу ГБ-2017. За організацію лабораторії проголосувало майже 2 тисячі містян. Вартість проекту оцінювалася у 740 тисяч гривень.

Лабораторію обладнано в залі №1 Науково-технічної бібліотеки ім. Г.І. Денисенка. В ній встановлено сучасне вимірювальне обладнання, мікропроцесорні плати і точні 3D-принтери. Це місце, де кожну креативну технічну ідею можна втілити в життя, знайти однодумців і одержати професійну консультацію фахівців. У лабораторії проводитимуться відкриті лекції, семінари, воркшопи і хакатони професійного спрямування. Усі охочі матимуть змогу безкоштовно користуватися обладнанням для самостійного вивчення електроніки і розробки власних пристроїв.

У церемонії відкриття взяли участь народний депутат України Дмитро Андрієвський, голова постійної комісії Київради з питань бюджету, депутат Київської міської ради Андрій Странніков, голова Солом’янської районної в м. Києві державної адміністрації, депутат Київської міської ради Максим Шкуро, проректор з науково-педагогічної роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського Олексій Новіков та інші. Про лабораторію та її завдання розповів почесним гостям автор проекту, керівник відкритої лабораторії «Лампа» Євген Короткий.

Слід зауважити, що загальний кошторис Громадського бюджету-2017 становив 50 мільйонів гривень. Кияни зареєстрували 497 ініціатив, причому вартість одного проекту не повинна була перевищувати одного мільйона гривень. До голосування було допущено 321 проект, з яких підтримку отримали 62. Найбільше голосів набрала саме інноваційна високотехнологічна лабораторія електроніки і прототипування «Лампа».

На фото: Євген Короткий (в центрі) демонструє учасникам церемонії відкриття лабораторії «Лампа» її обладнання

Дата події