23 листопада 2017 р. під головуванням в.о. голови профкому М.О.Безуглого відбулось засідання профкому КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Першим питанням порядку денного був розгляд звернення інвестиційної комісії до профкому щодо перспектив студентського військово-спортивного табору (СВСТ) "Сосновий". Пропозиції інвестиційної комісії презентував проректор з перспективного розвитку проф. О.М. Новіков. Він докладно описав ситуацію. Місто Українка стрімко розвивається, внаслідок чого база відпочинку потрапляє в центр новобудов. Поряд із "Сосновим" уже зведено житловий комплекс, планується спорудження нового мікрорайону. Адміністрація міста неодноразово зверталася до нашого університету з пропозиціями щодо перенесення бази відпочинку за місто, але варіанти, які вона пропонувала, нас не влаштовували. На сьогодні є звернення потенційних інвесторів з пропозицією спорудження нової бази відпочинку з попередньою вартістю інвестицій близько 100 млн грн.

М.О.Безуглий нагадав, що обговорення перспектив СВСТ "Сосновий" в нашому університеті триває вже кілька місяців. Це питання вивчали дві комісії профкому, представники яких виступили на засіданні. Заступник голови комісії громадського контролю В.Г. Шинкаренко висловив думку комісії про відсутність перспективи у бази відпочинку, яка нині розташована майже у центрі міста. Він звернув увагу на необхідність ретельного вивчення питання, у тому числі юристами, щоб мати гарантії виконання угоди з інвестором. Член комісії соціального страхування та оздоровлення А.В. Савчук повідомив, що комісія розглядала більше 10 варіантів нового розташування "Соснового" з виїздом на місця і підтримав думку про перенесення бази відпочинку.

За підсумками обговорення члени профкому одноголосно ухвалили постанову, в якій підтримано необхідність переміщення СВСТ "Сосновий" і взято до відома інвестиційні пропозиції. Постійно діючій комісії з контролю та супроводу інвестиційних проектів університету рекомендовано ретельно опрацювати конкурсні умови для розробки проектів, кошторисної документації, договорів, документів юридичного супроводу тощо з потенційними інвесторами, залучивши до цього представників відповідних департаментів та управлінь університету. Також рекомендовано адміністрації університету провести громадське обговорення остаточного варіанту переміщення "Соснового" та інших умов реалізації інвестиційного проекту на засіданні профспілкового комітету.

Другим питанням порядку денного учасники засідання заслухали інформацію в.о. голови профкому М.О. Безуглого про деякі підсумки акції протесту освітян м. Києва, яка пройшла біля будівлі Кабінету міністрів України 1 листопада 2017 року. Є повідомлення в урядових ЗМІ, що в проект Держбюджету на наступний рік закладено підвищення оплати праці педагогічних та науково-педагогічних працівників на 25 %, з 1 січня планується зростання на 10% першого тарифного розряду, а з 1 вересня 2018 року – підвищення на один розряд по тарифній сітці для всіх науково-педагогічних працівників.

Третім питанням порядку денного члени профкому заслухали доповідь начальника відділу охорони праці Е.Г.Луцика про роботу з охорони праці у 2017 році. За результатами діяльності у 2016-2017 роках, КМДА відзначила Почесною грамотою роботу КПІ ім. Ігоря Сікорського у сфері безпеки життєдіяльності, з питань профілактики виробничого та невиробничого травматизму, виконання чинних постанов КМУ та нормативно-правових актів. За ефективну роботу з організації охорони праці голову комісії охорони праці профкому КПІ ім. Ігоря Сікорського Б. О. Бобіна нагороджено Грамотою ЦК профспілки освіти України.

Наступним питанням став розгляд підсумків оздоровчого сезону 2017 р.

Начальник відділу соціального забезпечення С.А. Манзюк повідомив, що влітку цього року на базах відпочинку КПІ оздоровлено 882 співробітники, 507 студентів та 299 сторонніх осіб; на базах вихідного дня – 1163 студенти та співробітники. Він також розповів про плани оновлення баз. Зокрема, в оздоровчому комплексі "Маяк" планується у 2018 році встановити нову систему водопостачання, оновити систему пожежної безпеки, відновити дитячий майданчик. У спортивно-оздоровчому таборі "Політехнік" планується заміна віконних рам у приміщенні їдальні, укріплення берегової лінії зони пляжу, ремонт адміністративного корпусу. У студентському гірсько-спортивному оздоровчому таборі "Глобус" планується у 2018 р. розробити одноденні туристичні маршрути для співробітників.

Заступник голови профкому О.І.Шейко повідомив, що було організовано санаторно-курортне оздоровлення 36 особам – членам профспілки з 30% здешевленням путівок. Оздоровлено 44 дитини в таборах "Сонячний берег", "Верховина", "Карпатські зорі" та 20 дітей співробітників відпочили у Польщі. Як і в попередні роки, профком забезпечив здешевлення вартості путівок для працівників-членів профспілки та їх родин на університетські бази відпочинку.

Начальник управління програм перспективного розвитку та соціального забезпечення С.А. Огінський проаналізував рентабельність оздоровчих баз відпочинку нашого університету. Самоокупною є лише база відпочинку "Політехнік" – завдяки проекту "База вихідного дня", інші бази є збитковими. Щоб бази стали рентабельними, необхідно підвищити їх популярність, а для цього слід покращити умови відпочинку, для чого необхідні кошти.

Інформацію було взято до відома.

Дата події