8 листопада у виставковій залі корпусу № 7 КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулось відкриття І частини щорічного мистецького конкурсу "Таланти КПІ". Студенти та співробітники нашого університету представили роботи з живопису, графіки, декоративно-прикладного мистецтва та вишивки.

Цього року в конкурсі взяли участь 80 осіб, які представили загалом близько 400 робіт. Уже постійними його учасниками є учні художньої студії "Гармонія" під керівництвом відомого художника Андрія Кулагіна при Центрі культури та мистецтв, студії "Інновація" (керівник – старший викладач факультету менеджменту та маркетингу Ірина Шеховцова), викладачі та працівники  кафедри нарисної геометрії. Слід  зазначити, що цього року багато робіт представили студенти саме цієї кафедри.

 На виставці представлено також  вишивки, які  відзначаються  своєю вишуканістю і майстерністю. Деякі майстрині працювали над своїми роботами близько 2 років.

Уперше в номінації "Декоративно-прикладне мистецтво" представлено роботи  з берести. Створив ці витвори мистецтва співробітник Картинної галереї ЦКМ Анатолій Борейко.

 Цей конкурс проводиться вже впродовж довгого часу і є традиційним. Щороку він дивує новими оригінальними роботами. А цього року організатори підготували для учасників вернісажу сюрприз: зразу після відкриття виставки художник Андрій Кулагін провів майстер-клас з живопису пастеллю (на фото). Він показав відвідувачам, як можна за 20 хвилин створити чудовий портрет дівчини.

  Виставка триватиме до 20 грудня. З учасниками конкурсу ми зустрінемося ще й на закритті, де всі переможці отримають дипломи, а решта – подяки за участь.

Вікторія Тьоткіна, завідувач Картинної галереї

[08.11.2017 | 14:00] Відкриття І частини щорічного мистецького конкурсу «Таланти – КПІ»

8 листопада о 14.00 в експозиційній залі корпусу № 7 відбудеться відкриття І частини щорічного мистецького конкурсу «Таланти – КПІ».

На виставці будуть представлені художні та графічні роботи, вишивка та роботи з декоративно-прикладного мистецтва студентів та працівників нашого університету.

Вперше на відкритті буде проведено майстер-клас з живопису керівника художньої студії «Гармонія» Центру культури та мистецтв Кулагіна Андрія Павловича.

Ми сподіваємось, що відомий і талановитий художник зможе просто, щиро та вільно показати основні принципи класичного живопису на прикладі декількох робіт та цим зацікавити небайдужих до мистецтва людей спробувати творити картини. Запрошуємо всіх відвідати цей майстер-клас. А надалі, можливо, взяти участь у нашому конкурсі.

Дата події