31 жовтня відбулося засідання профкому працівників КПІ ім. Ігоря Сікорського. Головуючий на засіданні в.о. голови профкому Михайло Безуглий поінформував присутніх про найсуттєвіші положення нового Закону про пенсійне забезпечення та нової редакції Закону про освіту, які можуть призвести до погіршення життя мільйонів освітян. При прийнятті цих нормативно-правових актів депутати головним чином керувалися бажанням скоротити витрати на фінансування пенсійних виплат та освітньої галузі, що має призвести до зниження рівня життя як пенсіонерів, так і працівників освіти.

Михайло Безуглий також повідомив про рішення правління Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України про проведення 1 листопада мирної громадської акції протесту біля будівлі Кабінету Міністрів України, головною вимогою якої є забезпечення належного фінансування освітньої галузі. Рішення провести її було прийнято президією Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України 25 жовтня. Президія профкому КПІ ім. Ігоря Сікорського одностайно ухвалила рішення долучитися до цієї акції. 

На засіданні президії профкому виступив запрошений перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Юрій Якименко. Він повідомив про непросту ситуацію, що складається з обігрівом навчальних корпусів і гуртожитків нашого університету в опалювальний сезон. Держава вже не перший рік поспіль не виділяє вищим навчальним закладам, у тому числі й нашому університету, коштів, достатніх для того, щоб забезпечити нормальний обігрів приміщень у холодну пору року. Внаслідок цього деякі київські ВНЗ минулої зими протягом двох місяців були закриті, а в нашому університеті на певний період закривали для відвідування окремі корпуси. Цього року таке теж доведеться робити. Але з урахуванням торішнього досвіду було внесено зміни у графік навчального процесу з метою  мінімізації негативних наслідків відключення. Перший проректор також поінформував про заходи, що їх керівництво нашого університету вживає для покращення теплопостачання і зменшення витрат тепла при обігріві приміщень, про різноманітні проекти альтернативного теплопостачання, які розглядалися протягом поточного року. Інформацію було взято до відома.

Члени профкому також обговорили поточні питання.

Дата події