На творчу зустріч з випускником Київського політехнічного, відомим рок-музикантом Олегом Скрипкою 25 жовтня в залі НТБ зібрались численні шанувальники. Гість щиро і вільно спілкувався зі слухачами – студентами та співробітниками КПІ ім. Ігоря Сікорського. Він розповів про свої студентські роки, відповів на запитання, виконав кілька популярних композицій (зал активно підспівував).

З почутого на вечорі. У школі Олег добре вчився, любив математику і фізику, мріяв стати науковцем. Склав вступні іспити до МФТІ, не пройшов за конкурсом. До Київського політехнічного вступив з гарними балами. Навчання на РТФ налагодилося з другого курсу, входив навіть до Клубу відмінників. Був активістом, вигадником і заводієм разом з Владом Троїцьким: студентський театр, музичні фестивалі "Золотий інтеграл", рок-бенд "Вим'я" (четверо учасників несли "творче молоко" слухачам), дискотеки у клубі "Ватра", і нарешті – "Воплі Відоплясова". Мешкав у 15-му гуртожитку, який відвідав перед зустріччю та завважив: у нас було мало дівчат, але комфорту і порядку – більше.

Про пам'ятні моменти зі студентського життя. На першому курсі відпрацьовували в колгоспі, за місяць заробили мізер та й той вирахували за харчування. Згадував сувору пропускну систему в гуртожитках та музично-танцювальні вечірки, на які запрошували дівчат з ХТФ та "нархозу" (нині – КНЕУ). На військових зборах у Білгороді-Дністровському під час вечірніх хлопчачих посиденьок народилася "Галю, приходь", а в гуртожитку на кухні 11-го поверху – "Каліфорнія". Після закінчення навчання відпрацював три роки за розподілом у НВО "Квант", і саме там остаточно вирішив стати професійним музикантом. Перші зарубіжні гастролі – у Польщу, де виступали і перед учасниками Міжнародного з'їзду українців, які захоплено слухали народні пісні. З того часу етнорок – візитівка "ВВ". 

Про творчість. Перші концерти хлопчаком влаштовував бабусиним сусідам у селі на Полтавщині. В роду музик немає, хіба що далекі предки. На скрипці не грає, володіє гітарою, баяном, трубою, фортепіано. Депресія – то конфлікт з внутрішнім "я", варто прислухатися до себе, можливо, грати іншу музику. Немає замовлень, концертів – не розхолоджуватися, працювати, писати нове, доносити до слухачів через соцмережі. На запитання, чи уявляє себе в ролі викладача КПІ, відповів, що складно вкладати у вуха речі не дуже прості і не дуже цікаві.

Про сьогодення. "Україна – це прекрасна територія та чудові люди. Держава тільки зароджується. Вірю в краще, в Україну, в уряд, якому довірятимемо, в закони, які працюватимуть. Співаю українських пісень, і вони теж роблять Україну кращою". 

[25.10.2017 | 16.00] Творча зустріч із Олегом Скрипкою

Бібліотека КПІ запрошує усіх бажаючих на творчу зустріч із Олегом Скрипкою, що відбудеться 25 жовтня 2017 р. о 16:00 у 12 залі бібліотеки (6 поверх).

Гарантуємо гарний настрій, цікаві розповіді та живий звук! Поговоримо про "Музіку" як стартап. Можливо, ви почуєте свою улюблену пісню) Беріть з собою свої питання! За найцікавіші з них можна буде отримати - 2 білети на концерт ВВ 11 листопада у ЦКМ КПІ, диски ВВ "Музіка", "Чудовий Світ"та сумки "Несе Галя воду".

Дата події