19 жовтня КПІ імені Ігоря Сікорського відвідала представницька делегація однієї з найбільших у світі неурядових організацій освіти та професійної підготовки World ORT.

Заснована в 1880 році World ORT нині працює в 37 країнах. Вона спеціалізується на розвитку технічної освіти й підтримує приблизно 300 тисяч студентів в усьому світі.

До складу делегації, яку очолював Президент World ORT Конрад Джайлс (США), входили член Опікунської ради організації Роберт Грей (США), Генеральний директор та Головний виконавчий директор World ORT Аві Ганон (Велика Британія), представник, довірена і контактна особа World ORT, Генеральний директор представництва World ORT в країнах СНД і Балтії, директор благодійної організації «Благодійна установа «Освітні ресурси і технологічний тренінг» Давид Бенеш (Ізраїль), директор програм World ORT Володимир Дрибинський, член правління благодійного фонду, що підтримує освітні проекти, Курт Хог (Швейцарія) та фахівець з професійної освіти Дітер Бенц (Швейцарія).

З гостями зустрілися перший проректор КПІ імені Ігоря Сікорського академік НАН України Юрій Якименко, заступник проректора з міжнародного співробітництва Євген Поліщук, заступник декана факультету лінгвістики Ольга Демиденко та інші.

Головними питаннями, що їх обговорили учасники зустрічі, були, звісно, питання розвитку вищої технічної та професійної освіти. Бесіда у КПІ імені Ігоря Сікорського була для гостей особливо цікавою, оскільки в університеті накопичено доволі значний досвід співпраці у цій галузі з колегами з Ізраїлю. Про нього та про проекти, реалізовані в рамках цієї співпраці, розповіла гостям Ольга Демиденко. Не обішли увагою учасники зустрічі й проблем розвитку інноваційної діяльності та створення студентських стартапів, а також можливостей, які з’являються в цьому плані у рамках співпраці провідних українських вишів, передусім КПІ імені Ігоря Сікорського, з ізраїльськими колегами. Юрій Якименко поінформував гостей про перші кроки на шляху налагодження такої співпраці з всесвітньовідомим університетом «Техніон», що працює в Хайфі. У свою чергу, представники World ORT розповіли про систему впровадження університетських і, передусім, студентських стартапів в Ізраїлі та вирішення питань мотивування учасників цього процесу.

Дата події