18 жовтня 2017 року на кафедрі хімічного, полімерного та силікатного машинобудування (ХПСМ) інженерно-хімічного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулося відкриття навчальної аудиторії, обладнаної за підтримки ТОВ "Костал Україна" – дочірнього підприємства компанії KOSTAL GROUP. Ця компанія є світовим лідером з виробництва комплектуючих для автомобільної промисловості.

На урочисте відкриття прибула делегація від компанії, яку очолив генеральний директор ТОВ "Костал Україна" Радослав Шкуп, а також представники ЗМІ міста Переяслава-Хмельницького, де розташовані виробничі потужності підприємства. Гостей зустріли декан ІХФ Євген Панов, завідувач кафедри ХПСМ Володимир Сівецький, викладачі та студенти кафедри, які проходили виробничу і переддипломну практику на підприємстві.

Керівники компанії та факультету провели урочисте відкриття брендованої таблички компанії та розрізали стрічку на вході до аудиторії. Компанія обладнала аудиторію наочними навчальними матеріалами, стендами, сучасними дидактичними засобами навчання, зразками продукції та устаткування, що їх у виробничому процесі застосовує підприємство і яке також є посібником для студентів, що навчаються за профільною спеціалізацією.

Цей захід є логічним розвитком співпраці, що склалася між компанією та кафедрою ХПСМ і в рамках якої проводилися екскурсії викладачів та студентів на підприємство, організація на ньому різних видів практики та оплачуваного стажування, працевлаштування випускників, заохочення школярів Переяславщини до вступу до КПІ ім. Ігоря Сікорського з подальшими перспективами побудови професійної кар'єри на інноваційному виробничому підприємстві європейського зразка.

Про цю співпрацю та сподівання на майбутнє її розширення й поглиблення згадували у своїх виступах представники ТОВ "Костал Україна" Радослав Шкуп та Вадим Деркач, а також представники КПІ ім. Ігоря Сікорського Є.М.Панов та В.І.Сівецький. Колишні випускники кафедри ХПСМ Вадим Деркач та Ілля Турченко, які нині обіймають у "Костал Україна" посади головного конструктора проекту – керівника групи з розробки моделей перемикачів та інженера-конструктора відповідно, відзначили високий рівень знань, набутих під час навчання в університеті. Водночас вони висловили побажання щодо модернізації та поглиблення змісту виробничої та переддипломної практики, а також тем дипломних робіт та необхідності забезпечити для студентів можливість опановувати сучасне інженерно-дослідницьке програмне забезпечення та іноземні мови. Представники ТОВ "Костал Україна" також передали кафедрі річні необмежені ліцензії на програмний продукт компанії Dassault Systems: CATIA V5 для використання студентами в навчальному процесі.

О.Л.Сокольський,  доцент кафедри ХПСМ
На фото: Виступає декан ІХФ Євген Панов

Дата події