14 вересня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала велика делегація представників комітетів КПК м. Ханчжоу (Китайська Народна Республіка, провінція Чжецзян) та низки його муніципальних районів. Очолював делегацію керівник організаційного відділу комітету КПК Ханчжоу Чжан Чжункан. Представників міста Ханчжоу також супроводжував генеральний директор компанії «Zhejiang Golden Egg Science and Technology Co., Ltd» Лі Люменг.

З гостями зустрілися ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, проректор з науково-педагогічної роботи (перспективний розвиток) Олексій Новіков, завідувач кафедри автоматизації проектування енергетичних процесів і систем теплоенергетичного факультету Олександр Коваль, генеральний директор Наукового парку «Київська політехніка» Володимир Гнат, начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності департаменту міжнародного співробітництва Андрій Шишолін та інші.

«Для КПІ імені Ігоря Сікорського візит делегації міста Ханчжоу, яке є столицею провінції Чзецзян, є візитом друзів», – сказав Михайло Згуровський у своєму вітальному слові й розповів про спільні проекти, які реалізуються в КПІ ім. Ігоря Сікорського спільно з університетом Чзецзян та іншими науковими організаціями провінції, яка є одним із лідерів промислового розвитку Китаю.

Докладну інформацію про КПІ ім. Ігоря Сікорського та його співпрацю з партнерами з Китайської Народної Республіки надав гостям Сергій Сидоренко. Він, зокрема, повідомив, що нині університет у рамках відповідних угод співпрацює з 21 китайським ВНЗ та науково-дослідним центром. Про діяльність Наукового парку «Київська політехніка» поінформував учасників зустрічі Володимир Гнат.

У свою чергу, про місто Ханчжоу, його історію, промисловий та науково-технічний потенціал і можливості співпраці з Україною розповів Чжан Чжункан.

Після обміну міркуваннями про можливі напрями співпраці та інструменти налагодження контактів учасники зустрічі підписали Меморандум про взаєморозуміння. Цей документ визначає, що основними напрямами співпраці мають стати освітня, наукова та інноваційна діяльність, зокрема і в питаннях комерціалізації результатів досліджень.

Своїми підписами Меморандум скріпили: з українського боку ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський та генеральний директор Наукового парку «Київська політехніка» Володимир Гнат, з китайського – генеральний директор компанії «Zhejiang Golden Egg Science and Technology Co., Ltd» Лі Люменг.

Після церемонії підписання учасники домовилися ближчим часом провести консультації щодо визначення конкретних напрямів спільної діяльності, проектів та їх виконавців.

Дата події