2 вересня 2017 року на площі Знань КПІ ім. Ігоря Сікорського курсанти 2-го курсу Інституту спеціального зв'язку та захисту інформації Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" присягнули на вірність українському народові.

Прийняття Військової присяги на вірність українському народові – надзвичайна подія в житті інституту, який є справжнім горнилом підготовки офіцерів-фахівців з вищою технічною освітою для Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Інститут гармонійно поєднує традиції класичної європейської та національної військової школи, творчо використовує досвід підготовки військових спеціалістів передових держав світу, високу динаміку розвитку науково-матеріальної бази і науково-педагогічного потенціалу.

За час здобуття вищої освіти в інституті курсанти проходять унікальний вишкіл характеру. Копіткою працею усього особового складу інституту системно і послідовно формуються освітній, професійний, загальнокультурний та патріотичний світогляд майбутніх офіцерів Держспецзв'язку.

Складанню Військової присяги передував напружений курс первинної спеціальної (військової) підготовки у військово-польових умовах: навчальні та практичні заняття, проведення стрільб, виконання встановлених спортивних нормативів тощо.

Привітати молодих воїнів із цим важливим кроком в їхньому житті прибули рідні та близькі курсантів, почесні гості. Піднесений настрій панував на площі у цей день.

Начальник інституту полковник О.Пучков поздоровив особовий склад 2-го курсу із прийняттям Військової присяги і побажав, щоб держава, інститут та батьки завжди пишалися ними, а бездоганне і чесне виконання військового обов'язку складало славу України. Із визначною подією у житті курсантів привітав перший заступник голови Держспецзв'язку полковник О.Чаузов. Він відзначив, що Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України прийняла до своїх лав 104 військовослужбовці, які мають стати взірцем відданої та сумлінної служби на благо українського народу.

З теплими вітальними словами та настановами виступили ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського М.Згуровський, випускник КПІ народний депутат України Д.Андрієвський, випускник КПІ О.Хахлюк. А від імені самих курсантів – курсант В.Барченко. Після проведення урочистого ритуалу представник духовенства митрофорний протоієрей, настоятель храму Святого Іоанна Хрестителя Української православної церкви Київського патріархату Павло Стародуб благословив молоде поповнення.

Урочистим маршем особового складу інституту завершився ритуал зі складання Військової присяги. Музичний супровід святкової події забезпечував оркестр 10-го Територіального вузла урядового зв'язку. Незабутній плац-концерт у їхньому виконанні був родзинкою свята.

Хай вам щастить, військовослужбовці, а мир і злагода завжди панують у нашій державі! Нехай "Україна і Честь" будуть невід'ємною часткою вашої особистості та дороговказом у військовій кар'єрі!

Інф. ІСЗЗІ КПІ ім. Ігоря Сікорського

Дата події